AKTUELNO

Još manje od mesec dana navršiće se od nezapamćenog zločina u Moravcu kod Aleksinca kada je izvršeno trostruko ubistvo porodice Đokić, a u Višem sudu u Nišu još uvek nije podignuta optužnica odnosno ova institucija je u par navrata odbijala, nije potvrđivala dokaze tužilaštva.

- Optužnice još nema jer se čeka nekakvo veštačenje predmeta koji ništa posebno neće izmeniti. Pritvor je nedavno produžen Goranu i Stefanu Džoniću. ja ću sigurno da uložim žalbu za Stefana, a koji zaista ni po jednom osnovu nije kriv. I za njega nikakvih dokaza - rekao nam je Filip Domazet, branilac Milana i Stefana Džonića, čiji je otac Goran glavnoosumnjičeni da je 26/27. septembra prošle godine oteo, ubio i zapalio Gorana (57), Gordanu (56) i Lidiju (25) Đokić.

Milan Džonić za koga je dokazano da nije imao nikakve veze sa zločinom je ukinut pritvor, ali proces nije. Džonić je navodio imena sinova i u ispitivanjima koristio uz jezičke zavrzlame. Na primer, na pitanje "ko je iskopao plitku rupu gde sakriven novac", Džonić je odgovarao: možda sam ja, možda su moji sinovi" i slično. Zato su se ovi momci našli u pritvoru.

- Moguće je da je Džonićevo promenjeno svedočenje da je izmislio braću Milošević iz Moravca kao egzekutore, promenilo pravac suđenja i da sada sud traži pravi model kako prići suđenju. Drugo, produžili su pritvor za Stefana koji ima alibi "kao kuća" za kritičnu noć. Ne bi bilo dobro da se ne podigne optužnica nakon godinu dana - kažu naši izvori.

Te noći, 27. septembra Đokići su bili kod majke Stojanke i oko ponoći su krenuli za Aleksinac koji je na par kilometara od Moravc. Tu im se gubi svaki trag. Prva potraga je išla tim putem, čak su postojala i tvrđenja da su ih snimile kamere s jedne perionice automobila. Ispostavilo se da to nije tačno, već da ih je ubica primorao da se odvezu do mesta Dudine bare gde su ubijeni i spaljeni.

Autor: