AKTUELNO

Obdukcioni nalaz tela dečaka (15) koji je juče preminuo na Halkidikuju u Grčkoj trebalo bi da bude gotov danas.

Tragedija se dogodila na plaži Nea Flogita, a sumnja se da se maloletnik udavio.

Prema rečima svedoka, dečak nije otplivao daleko od obale, a njegovi drugari su potom primetili da mu je lice u vodi. Prvo su mislili da se njihov drug šali, ali su ubrzo shvatili da je izgubio svest i počeli su da dozivaju pomoć.

Rođaci i prijatelji porodice dečaka ne mogu da veruju da ga više nema. Otac tinejdžera je izgubio svest kada je primio vest o smrti sina, i prebačen je hitno u bolnicu.

Drugi muškarac koji se zatekao na plaži rekao je da su mu drugari dečaka rekli da je samo izgubio svest, da se pre toga ništa nije čudno dešavalo.

Dečaci su malo pre toga bili stigli na plažu i u kafiću su naručili kafe i sokove, ali ih nisu čak ni probali.

Grčki mediji pišu da je stradali dečak bio iz Lipohorija, i da je kobnog dana sa drugovima doputovao na Halkidiki, kako bi se još jednom svi opustili pred početak školske godine.

Na Halkidiki su stigli turističkim autobusom i došli su u kafić na plaži.

Bilo je oko 12 sati kada se njihov divan dan pretvorio u košmar. Drugovi su navodno primetili da je dečaku pozlilo u vodi, na nekih četiri metra od plaže, a da im nije odgovarao kada su ga dozivali. Prvo su mislili da se njihov drug šali, ali su ubrzo shvatili da je dečak bez svesti.

Dečak je već bio mrtav kada je izvučen na obalu. Uprkos pokušajima kupača da ga reanimiju, nije mu bilo spasa. Hitna pomoć je dečaka prevezla u bolnicu, gde je proglašen mrtvim.

#Dečak

#Halkidiki

#UTOPLJENIK

#davljenje