AKTUELNO

Mirko Višnjički (69) iz Sremske Kamenice preminuo je od posledica povreda koje je zadobio prilikom saobraćajne nesreće na auto-putu u Pečenjevcima kod Leskovca, potvrdila je njegova porodica.

Podsetimo, autobus sa srpskim turistima iz Grčke krenuo je nazad ka našoj zemlji i u mestu Pečenjevci kod Leskovca 21. avgusta sleteo je sa puta i tom prilikom nastradala je turistički vodič Nina Nićiforović (34), dok je najteže povrede zadobio Mirko Višnjički, a povređeno je još 26 ljudi.

- Istina je da je Mirko preminuo. Kada je došlo do nesreće znali smo da je imao operaciju, ali smo mi očekivali da vidimo čoveka koji je svestan, jer je zadobio prelome ruke i da je operisan. Međutim, njegovo stanje je bilo dosta gore od prvobitnih informacija - priča zet nastradalog za Kurir i dodaje:

- Imao je povrede grudnog koša i glave, sve ono čije posledice dolaze nakon 24 sata. Bili smo dole i sa svakim dolaskom, dobijali smo informacije da je njegovo stanje nepromenjeno. Međutim, svaki put su oni nas polako pripremali na najgori ishod.

Porodica kaže da nema sumnje u to da su lekari uložili sve napore i da su učinili sve što su mogli da spasu Mirka.

- Nismo znali koliko može sve da potraje, pa smo odlučili smo da se vratimo za Novi Sad i da njegovo stanje pratimo telefonskim putem. Međutim, posle dva dana zvali su nas da nam jave da je preminuo i da pripremimo dokumentaciju o preuzimanju telu. Njegova ćerka i sin jako su potreseni i nisu u stanju da govore i mole za razumevanje - objasnio je zet Mirka Višnjičkog.