AKTUELNO

IZ Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je večeras da je tokom nadzora u privrednom društvu Severtrans a.d. iz Sombora utvrđeno je 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi i propisane novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara.

Utvrđeno je, navodi se, i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu.

Nadzor u ovom privrednom društvu naložen je nakon saobraćajne nezgode koja se dogodila 21. avgusta ove godine na auto-putu kod mesta Pečenjevce, kada je autobus sleteo s puta i prevrnuo, a kojom prilikom su poginule dve osobe, 25 je povređeno.

MUP je, navodi se, nadzor izvršio po hitnom postupku nad poštovanjem propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u „Severtransu a.d.“.

Ovim povodom MUP apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu. Takođe, podseća se da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste.

Autor: