AKTUELNO

Vozač autobusa je uhapšen i tereti se za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) po hitnom postupku je izvršilo nadzor poštovanja propisa iz oblasti bezbednosti saobraćaja u privrednom društvu "Severtrans a.d." iz Sombora posle saobraćajne nesreće kod mesta Pečenjevce, saopštilo je danas to ministarstvo.

"Utvrđena su 94 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima za koje su sačinjeni prekršajni nalozi za koje su propisne novčane kazne u ukupnom iznosu od 1.910.000 dinara, kao i 11 prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima za koje su podneti zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom prekršajnom sudu", navedeno je.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve prevoznike i vozače autobusa da poštuju zakonske odredbe koje se tiču vremena upravljanja i korišćenja odmora, kako bi u nastavku turističke sezone bila očuvana bezbednost svih putnika u domaćem i međunarodnom prevozu. Takođe, podsećamo da su putnici u autobusima u kojima postoji ugrađen sigurnosni pojas u obavezi da pojas koriste.

Saobraćajna nesreća u kojoj je poginula Nina Nićiforović, a 34 povređeno, dogodila 21. avgusta, kada je autobus sleteo sa auto-puta Niš-Leskovac.

Vozač autobusa je uhapšen i tereti se za krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.