AKTUELNO

Automobil "audi A6", za čijim je volanom bila jedna od devojaka, u krivini je izleteo sa kolovoza i isprevrtao se.

Nemanja B. (16) iz Brezovice kod Uba poginuo je u stravičnoj nesreći u kojoj je povređeno četvoro njegovih prijatelja, a rođaci stradalog tinejdžera tvrde da je on ispao iz automobila i da je pronađen naknadno!

Podsetimo, stravična nesreća dogodila se 20. avgusta u mestu Sovljak kod Uba, kada je dečak sa još dvojicom drugova i dve drugarice krenuo da se provoza kolima, pošto zbog nevremena nije bilo struje u njihovom selu.

Međutim, automobil "audi A6", za čijim je volanom bila jedna od devojaka, u krivini je izleteo sa kolovoza i isprevrtao se.

Foto: Facebook.com/Nemanja B.

Uviđaj

- Nemanja je sedeo iza devojke koja je vozila i, kada je auto počeo da se prevrće, on je ispao iz vozila na zemlju. Rekli su nam da je na mestu ostao mrtav - priča rođak porodice koji je insistirao na anonimnosti:

- Kada je Hitna pomoć stigla, u smrskanim kolima su zatekli četvoro mladih i prebacili su ih u bolnicu. Nisu ljudi ni znali da je u kolima bio i Nemanja, mislili su da ih je samo četvoro. On je pronađen tek naknadno, na uviđaju, posle petnaestak minuta zvali su Hitnu da se vrati po njega - navodi rođak.

Kako naš sagovornik navodi, dečaku nije bilo spasa.

Položila vozački ispit pre četiri meseca

Devojka koja je vozila, kako nezvanično saznajemo, ispitana je u Osnovnom javnom tužilaštvu na Ubu. - Ona je puštena posle saslušanja, ali ne sme da napušta mesto prebivališta. Reč je o devojci koja još uvek nije punoletna, položila je vozački ispit pre četiri meseca - kaže izvor.

- Pronađen je mrtav i rekli su nam da je svakako smrt nastupila trenutno. Njegovi prijatelji su i dalje u bolnici u Valjevu, hvala bogu, svi su van životne opasnosti, oporavljaju se - kaže sagovornik Kurira:

- Porodici je preteško, slomljeni su od bola zbog Nemanjine pogibije. On je bio dobro dete, mirno, nije pravio nikakve probleme, ali je sudbina bila nepravedna.

Sreo ih komšija

Da podsetimo, meštani su ispričali da su neposredno pre nesreće sreli decu.

- Tinejdžeri su hteli da ubiju vreme jer zbog nevremena nije bilo struje, pa samim tim nisu radili ni kafići, niti su deca mogla da se zabave na bilo koji drugi način. Kada su kretali, sreli su jednog komšiju koji ih je upitao "Deco, kuda ćete kad je ovakvo nevreme?" Oni su mu rekli da idu da se provozaju malo i da će se brzo vratiti kući. Kasnije smo čuli da je dečko iz sela poginuo, a da su ostali povređeni.

Trenirao fudbal

Od Nemanje se nakon pogibije oprostio i FK Jedinstvo sa Uba potresnom objavom, a meštani su potvrdili da je on nekada bio član ovog kluba. - Nemanja je kao dete trenirao fudbal do 13 ili 14 godine. Posle toga je odustao, ali je klub objavio oproštajnu poruku - kaže rođak.