AKTUELNO

Leskovcaninu S. S., oficiru Vojske Srbije, koji je osumnjičen za silovanje maloletne ćerke (14), juče je posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu određen pritvor do 30 dana.

On je uhapšen zbog sumnje da je od novembra prošle godine više puta silovao ćerku koja mu je dolazila u posetu, jer je imao zabranu prilaska supruzi.

- Osumnjičeni se tereti za krivično delo silovanje u produženom trajanju, na štetu maloletne osobe. Na naš predlog, osumnjičenom je određen pritvor - rečeno nam je u Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu.


Za jezivi slučaj saznalo se kada je prijava stigla Centru za socijalni rad.

- Devojčica i njen otac nisu živeli zajedno jer su u toj porodici odranije postojali neki problemi, već je ona njega povremeno posećivala. U jednom momentu, Centru za socijalni rad prijavljeno je da otac ima krajnje neprimeren odnos sa ćerkom, pa su radnici to počeli da proveravaju. Kada su bili sigurni da nešto ne štima, obavestili su policiju i tužilaštvo, pa je oficir priveden - kaže naš sagovornik. - Sa devojčicom je obavljen razgovor u prisustvu psihologa i radnika Centra. Ona je ispričala da ju je otac više puta obljubio u porodičnom stanu. Dete je poslato i na ginekološki pregled. Veoma je istraumirana i izolovana iz porodice.

Autor: