AKTUELNO

Kapetanu Vojske Srbije koji je osumnjičen za silovanje ćerke (14) posle saslušanja pred Višim tužilaštvom u Leskovcu određen je pritvor.

Da podsetimo, vojno lice iz Leskovca uhapšeno je zbog sumnje da je od novembra prošle godine više puta silovao ćerku koja mu je dolazila u posetu.

- Osumnjičeni se tereti za krivično delo silovanje u produženom trajanju, na štetu maloletnog lica. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da se osumnjičenom odredi pritvor, koji je i određen od strane sudije za prethodni postupak Višeg suda u Leskovcu - rečeno je u Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu.

Za jezivi slučaj saznalo se, navodno, kada je prijava stigla Centru za socijalni rad.

- Navodno, dete i otac nisu živeli zajedno jer su u toj porodici od ranije postojali neki problemi, već je ona njega povremeno posećivala. U jednom momentu, Centru za socijalni rad prijavljeno je da otac ima krajnje neprimeren odnos sa ćerkom, pa su radnici to počeli da proveravaju. Kada su bili sigurni da nešto ne štima, obavestili su policiju i tužilaštvo, pa je kapetan VS priveden - navodi naš sagovornik:

- Sa devojčicom je obavljen razgovor u prisustvu psihologa i radnika Centra. Ona je ispričala da ju je otac više puta obljubio u porodičnom stanu. Dete je poslato i na ginekološki pregled, veoma je istraumirana.

Kako naš izvor objašnjava, devojčica je odmah po prijavi izolovana iz porodice.

- Dete se nalazi na sigurnom i bezbednom mestu - dodaj je sagovornik našeg lista.

Izvor dodaje i da je iz ove porodice i ranije bilo prijava nasilja.

- Zbog narušenih porodičnih odnosa i razvoda braka kapetan i supruga su se više puta prijavljivali policiji zbog nasilja. Proverava se šta se tačno dogodilo i da li je otac zaista zlostavljao ćerku, ili je po sredi obračun bivših partnera - zaključuje sagovornik.