AKTUELNO

Nakon intenzivnog operativnog rada u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Ministarstva unutrašnjih poslova 24. avgusta uhapšena su još četvorica osumnjičenih za tuču i pucnjavu na jednom beogradskom splavu u no'i između 2. i 3. jula ove godine, kada je ranjen Velibor Ć. koji se već nalazi pod istragom ovog tužilaštva.

Velibor Ć., podsetimo, bio je telohranitelj ubijenog vođe zvezdarskog klana Sredoja Šljukića Šljuke. Takođe, u javnosti se pojavio i posle sahrane ubijenog Strahinje Stojanović, na kojoj je nosio kovčeg.

- Osumnjičeni će u toku dana biti privedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu - saopšteno je iz tužilaštva.

Borislav S. je osumnjičen za krivična dela Nedozvoljeno nošenje oružja i nasilničko ponašanje, a Vladimir S, Vuk Z. i Vladimir Lj. za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu.

Velibor Ć. je uhapšen prošle sedmice i na saslušanju je izneo svoju odbranu.

- On se sumnjiči da je nakon svadje i tuče na splavu sa više hitaca iz pištolja ranio osumnjičenog Vladimira S, koji je zadobio teške telesne povrede. Prethodno je u tom sukobu Velibor Ć. zadobio dve ubodne rane nožem u stomak, i po dve u obe butine - dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Autor: