AKTUELNO

Dobro je što je u sebi našla dovoljno snage da sve ispriča i tako se zauvek spasi bezumnih postupaka oca, koji su na nju ostavili teške traume. Biće potrebno vreme da te rane zacele, ali to je jedini i pravi način da se svako dete zaštiti od monstruoznih postupaka svojih ukućana ili poznanika.

Ovo je poruka sagovornika "Novosti", bliskih istrazi, posle jučerašnjeg hapšenja S. S. (41), iz okoline Bojnika, koji je osumnjičen da je u prethodnom periodu više puta silovao svoju maloletnu ćerku. Policija je saopštila i da je osumnjičenom, navodno oficiru Vojske Srbije, određeno zadržavanje do 48 sati, a da će on, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u ovom gradu.

U leskovačkom Centru za socijalni rad nam je kratko rečeno da su upoznati sa slučajem.

- Sproveli smo propisanu zakonsku proceduru i o tome obavestili nadležne državne organe - policiju i tužilaštvo. O ostalim pojedinostima ne mogu da govorim jer je reč o maloletnoj osobi. Dete je sada na bezbednom mestu - kazao nam je Predrag Momčilović, direktor leskovačkog Centra za socijalni rad.

Iz nezvaničnih, ali dobro obaveštenih izvora nam je potvrđeno da se osumnjičeni tereti da je od novembra prošle godine u više navrata seksualno zlostavljao i silovao svoju četrnaestogodišnju ćerku. On je, navodno, zaposlen u Vojsci Srbije, a tokom istrage je negirao da je počinio krivično delo za koje se tereti.

Klupko pakla, kroz koji je devojčica prolazila, prema nezvaničnim saznanjima, počelo je da se odmotava tokom proleća ove godine kada su u školi primetili promenu u ponašanju deteta. O tome je obavešten Centar za socijalni rad, a devojčica se tada, navodno, požalila na očevo nasilje u porodici.

- On je zbog toga, koliko sam upućen, udaljen iz porodičnog stana, a sud mu je zabranio kontakt s tim nesrećnim detetom, kao i sa njenom majkom i sestrom. Međutim, dete je nedavno prelomilo u sebi i ispričalo sve što ju je mučilo. Ona je kazala da je više puta silovana i opisala načine na koji je taj zločin učinjen, pa je osumnjičeni odmah uhapšen - ispričali su nam sagovornici koji su upućeni u pojedinosti ovog slučaja.

Autor: