AKTUELNO

Petorica Beograđana osumnjičena da su vrbovali žene da rade za njih, potom njihove slike stavljali na internet portal za odrasle, ugovarali im sastanke i dovodili klijentima u iznajmljene stanove

Grupa beogradskih makroa uhapšena je juče u saradnji Tužilaštva za organizovani kriminal i policije zbog sumnje da su preko jednog sajta reklamirali devojke i ugovarali im seksualne usluge koje su klijentima naplaćivali od 150 do 200 evra po satu!

Tužilaštvo je saopštilo da je grupa uhapšena nakon višemesečnog predistražnog postupka i da se M. R. (43), J. T. S. (43), D. S. (33), S. G. (51) i A. K. (27) sumnjiče da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i posredovanje u prostituciji.

Postavljali oglase

Foto: Unsplash.com

- Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su od sredine januara do polovine juna ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na pružanje seksualnih usluga prostitucije, oglašavali prostituciju na internet portalu www.sityoflove.com, namenjenom za promovisanje pružanja seksualnih usluga postavljajući i ažurirajući oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu seksualne usluge, mesto i vreme, dužinu i cenu pružanja seksualne usluge, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili. Sat vremena seksualnih usluga je koštao od 150 do 200 evra - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako je potvrdio MUP, kriminalna grupa je funkcionisala tako što je iznajmljivala stanove za bavljenje prostitucijom. Za beogradske makroe, kako se sumnja, radilo je najmanje sedam devojaka.

- Uhapšeni su ugovarali sastanke s klijentima, odvozili devojke na adrese na kojima su se one sastajale sa klijentima, sačekivali ih i uzimali novac. Pare su potom delili između sebe, a zarada je varirala u zavisnosti od toga koju je ulogu ko imao u grupi - objašnjava sagovornik Kurira.

Foto: Pink.rs/Unsplash.com

Tokom pretresa kuća u kojima je policija hapsila makroe, kod jednog je u komodi pored kreveta u kom je spavao pronađen i pištolj.

- Prikupljanje dokaza trajalo je nekoliko meseci. Hapšenje je izvedeno u noći između utorka i srede, osumnjičenima su lisice stavljene dok su bili praktično još u krevetu, u gaćama. Jedan od njih maltene je spavao sa pištoljem, koji mu je uz crnu vunenu kapu, bio nadohvat ruke - dodaje sagovornik.

Onlajn katalog

Sajt preko kog su osumnjičeni oglašavali prostitutke izgleda kao onlajn katalog. Naime, na 31 stranici nalaze se fotografije golišavih devojaka, a u opisu svake fotografije navode se specifičnosti te devojke - visina, težina, obim grudi, obim zadnjice, boja kose i očiju, kao i cena i broj telefona. Pored toga, devojke su navodile i koliko jezika govore, kao i da li žele odnos sa muškarcem, sa ženom ili čak sa parovima. Mušterije su mogle devojku da iznajme na sat, na dva ili četiri sata, ali i na 24 sata. Recimo, cena za ceo dan iznosila je između 1.000 i 2.000 evra.

- Prostitutke koje su radile za ove osumnjičene navodno su dobijale 60 odsto od zarade, dok su makroi zadržavali 40 odsto - objašnjava izvor.