AKTUELNO

Ubistvo pevačice Jelene Marjanović, obavijeno misterijom, već više od godinu i po zaokuplja javnost.

Vremenom se, naizgled, izgubila granica između teorija o ovom zločinu i samih činjenica, pa gotovo svaki medij, kao i čitalac u Srbiji, ima svoju verziju događaja. I komentari stručnjaka - kriminologa i pravnika - u najmanju ruku su kontradiktorni.

Nadležni, policija i tužilaštvo, kako tvrde, rade svoj posao i sve čine da dođu do pune istine i uhapse počinioce i pomagače u ovom gnusnom zločinu, dok advokati, zasad jedinog osumnjičenog - supruga ubijene - Zorana Marjanovića tvrde da su oni na pogrešnom tragu i da njihov klijent nema veze sa ubistvom.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

ZAVRŠENO SUPERVEŠTAČENJE! Najbolji srpski patolog otkriva istinu o ubistvu Jelene Marjanović?!

Ono što jeste činjenica - to je događaj od 2. aprila, kada je Jelenin suprug Zoran prijavio policiji ženin nestanak i to oko 20 časova, iako je pre toga već o celom slučaju obavestio medije.

Ono što je, takođe, izvesno jeste i podatak da je Jelena Marjanović ubijena između 16.47 i 17.10 u kanalu kod nasipa u Borči, a glavni dokaz koji zasad tereti Zorana Marjanovića za ubistvo supruge je - blato sa njegovih pantalona koje se podudara sa onim nađenim u Jeleninoj kosi.

Foto: TV Pink

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu trebalo bi sutra ili prekosutra da donese odluku ostaje li u pritvoru Zoran Marjanović.

- Odluka će uslediti nakon što je u Više tužilaštvo u petak stigao nalaz veštaka patologa, kao i žalbe advokata i tužilaštva na pritvor koji je određen Marjanoviću - rekli su u Višem sudu.

Advokati, inače, smatraju da za pritvor nema osnova, dok tužilaštvo zahteva da mu se isti odredi i zbog uznemirenja javnosti.

Činjenice o zločinu

- U nedelju, 3. aprila oko 12 časova, pronađeni su telefon i patika stradale pevačice, a onda i beživotno telo Jelene Marjanović u kanalu, u vodi.

- Obdukcija je pokazala da je ubijena sa više udaraca u glavu tupim predmetom, da nije silovana i da su uočene odbrambene rane.

- Istraga, koja traje već godinu i po dana, pokazala je da se pevačica neposredno pre nego što je nestala, odnosno ubijena, 2. aprila, čula sa majkom Zoricom Krsmanović (sada pokojna) i obećala da će doći kod nje.

DA SE NAJEŽITE! Jelena NASLUTILA STRAVIČAN ZLOČIN? Ovo je uradila NOĆ PRED SMRT!

Priče iz komšiluka

Jedan od prvih "osumnjičenih" bio je izvesni biciklista, koji je navodno viđen kod nasipa onog dana kada je Jelena ubijena.  Javnost je potom "raspredala" i o kamiondžiji, "serijskom ubici" iz Rumunije, koji ima veze sa ubistvom Jelene. Mediji su se bavili i kontroverznim biznismenom koji je, navodno, s njom bio u vezi, pa joj na kraju i presudio. Danima se pričalo i o teoriji da je Jelenu usmrtio ljubomorni obožavalac, koji ju je dugo proganjao.

Saslušani svi članovi porodice Marjanović

Policija je, tokom istražnog postupka, prošle godine saslušala mnogobrojne svedoke, ali i Jeleninog supruga Zorana, koji je tada dao izjavu u policiji i prošao poligrafsko ispitivanje, a nakon 48-satnog zadržavanja, pušten je kući. Osim njega, u policiji su izjave dali i Zoranov otac Vladimir, brat miloš, majka Zorica, kao i sin iz prvog braka, ali i Jelenina majka i drugi svedoci. Nedavno, istraga je ponovo usmerena na Jeleninog supruga, koji je uhapšen 15. septembra, posle gostovanja u jednom rijaliti programu

Foto: Pink.rs

Suprug negirao ubistvo Jelene Marjanović

Zoranu Marjanoviću, koji je negirao na saslušanju ubistvo žene, određen je pritvor do mesec dana zbog mogućeg uticaja na saokrivljene i svedoke. On se nalazi u pritvoru u CZ, a istraga je sada usmerena i na još neke osobe bliske njemu - pre svega na oca Vladimira, za kojeg se sumnja da je, na sve moguće načine, prikrivao sina i zločin.

#Jelena Marjanović

#Odluka

#Pritvor

#Zoran Marjanović

'