AKTUELNO

Ovo ubistvo šokiralo je Srbiju.

Slavici Sabo (24) i njenoj četvoromesečnoj ćerki Nikolini Sabo život je na najsvirepiji način oduzeo njen muž, odnosno otac deteta Arpad Sabo (29). Žrtve monstruma iz Veternika sahranjene su u istom kocvčegu su na Novosadskom gradskom groblju. Duško i Ljiljana u jednom danu su ostali bez ćerke i unuke i sada žive život bez života. Prvi put su o tragediji govorili u medijima u specijalnom izdanju "Crne hronike"

- Nalaz obdukcije nisam tražio, dobiću ovih dana vreovatno...Svi su mi savetovali da ga i ne gledam. Video sam tela u mrtvačnici. Ljudi na patologiji su me molili da ne gledam dok ne budu obučene i sređene. Nezamisliv je to osećaj, vidiš svoje dete koje si negovao 24 godine, borio se za njega, leži tu.. I bebica, šest kila je imala. Nikome to ne bi poželeo, ni najvećem neprijatelju- priča Duško, dok Ljilana neutešno plače. Kako kaže sa Slavicom su pričali o svemu i svačemu, otvoreno, kao roditelji i kao drugari.

Arpad Sabo (29) i Slavica upoznali su se 2015. godine u januaru preko Fejsbuka. - Ubrzo ga je dovela kod nas da ga upoznamo. Sećam se trenutka i kada je rekao da ima izuzetno ozbiljne namere. Delovao je normalno, mada sam znao da voli da popije, ali delovao je zdravo i razumno, moglo je da se razgovara sa njim – naveo je Duško i dodao da su ga prihvatili kao svoje dete.

Foto: Printscreen

Slavica i Arpad su živeli sa njenim roditeljima. Posle prve svađe, otišao je od kuće i odselio se u Kać.-Rekao je da neće više ovde da živi, da njega neko kontroliše. Mi se u njihove svađe nismo mešali – kazao je otac i dodao da je video koliko je Slavica volela Arpada.-Tokom zajedničkog života u kući samo jednom sam ga pitao kada će biti plata jer su trebali da se plate neki računi. U jednoj od poruka je posle napisao da nema nameru nikoga da finansira – priseća se Duško.

Nakon Arpadovog odlaska u Kać, Slavica i on su se pomirili i ona je otišla tamo da živi, pošto je on obećao da će iznajmiti stan i živeti zajedno. Plan je bio da se venčaju kada se ona porodi.

Foto: Printscreen

Posle nekog vremena počinjemo da primećujemo promene kod ćerke, priseća se Duško.-Došla je jednom kod nas. Nije mu odgovarala na pozive, pa je zvao mene. Kasno uveče je došao kod nas i počeo da galami na Slavicu. Tada sam se prvi put umešao. Kada je besan, kod njega se primećivala velika doza agresivnosti - naveo je Duško. U kući porodice Đurđić – Slavičinih roditelja, Arpad tada pod dejstvom alkohola pravi haos. Galamio je, udarao je stvari i vređao Slavicu, koja je ostala plačući. Duško ga je istera. Ponovo je u toku noći zvao telefonom, kako bi je ubedio da se odsele, ispičao je otac ubijene žene.

Oko deset sati uveče sledećeg dana, njegov brat i drugar dolaze po stavri i sele se zajedno sa Slavicom u Veternik. Slavica nije ni sulutila da ide u stan iz koga se nikada neće vratiti.-Znali smo da je u pitanju Veternik, mada nam nije rekla adresu - rekao je Duško.

Foto: Printscreen

Ćerka je kod roditelja došla tek posle nekoliko dana. Posumnjali su da postoji problem, mada nije imala tragove batina na licu.  Otac joj je ponudio zaštitu, ali je ona govorila da je sve u redu, mada ga svojim odgovorima nije ubedila. -Arpad je bio jako agresivan i niko nije znao šta se dešava u njegovoj glavi. Ćerka je govorila da će sve rešiti- navodi Duško.

S. M.

#Crna Hronika

#Ispovest

#Ubistvo

#Veternik

'