AKTUELNO

Majka uhapšenog mladića, odnosno devojčicina hraniteljka, tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.

Martin O. (28) iz Niša, izručen je iz Nemačke po međunarodnoj poternici, koju je 19. novembra prošle godine za njim raspisao Viši sud u Nišu zbog krivičnog dela obljube nad detetom.

On se tereti da je četiri meseca imao odnose sa devojčicom starom 13 godina, koja je dodeljena njegovoj porodici u okviru programa hraniteljstva.

Za ovo krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 5 do 12 godina zatvora. Reakcija Višeg suda usledila je nakon što se optuženi nije pojavljivao na glavnom pretresu, a policija ga nije našla na adresi stanovanja. Kako je naš list pisao, Martin je uhapšen jula 2020. godine, nakon što je brat devojčice, koji ima 16, a koji je bio na hraniteljstvu u istoj porodici, razotkrio čitav slučaj.

– Osumnjičeni Martin O. je po svemu sudeći iskoristio to što je više nego duplo stariji od devojčice, i njenu naivnost, da je nagovori da stupe u intimne odnose. Devojčicin brat je počeo da sumnja da se između njih dešava neprikladna veza, jer su previše vremena provodili zajedno. Pozvao je baku, koja živi u okolini Niša, i sve joj ispričao, a zabrinuta žena je prijavila slučaj policiji, koja je uhapsila Martina O. – kaže naš izvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, Martin O. nije negirao da je bio u bliskim odnosima sa devojčicom, ali se pravdao rečima da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi i da su navodno imali nameru da započnu zajednički život.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash.com

Majka uhapšenog mladića, odnosno devojčicina hraniteljka, tvrdila je da nije znala šta se dešava između njih dvoje.

– Nemam šta da kažem, zaista, mnogo smo uznemireni. Ništa nismo sumnjivo primetili, jer da jesmo, sigurno ne bismo dozvolili da se nešto dešava detetu o kome treba da brinemo. Ne mogu detaljnije da pričam o tome dok se slučaj ne reši – kazala je ona.

Martin O. se tokom postupka branio sa slobode, što je zloupotrebio da pobegne u inostranstvo, a početak suđenja sačekaće u pritvoru.

Baka: Hteli da mu nađu ženu

Baka maloletnice zatražila je da Martin bude najstrože kažnjen.

– Očigledno je da je njima cilj bio da sinu nađu ženu, a ne da čuvaju moju unuku. Zašto nije našao sebi devojku svojih godina, nego dete – rekla je ranije novinarima ova žena.

Autor:

#Dete

#obljuba