AKTUELNO

U svojoj odbrani on je opisao kako se sve dogodilo.

Državljanin Nemačke S. K, vozač BMW-a koji je učestvovao u stravičnom udesu na Pančevačkom mostu pre dva dana, prilikom kojeg su poginuli bračni par Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), kako se nezvanično saznaje, izneo je odbranu u kojoj je opisao kako je došlo do nesreće.

- On nije ni priznao, ni negirao da je kriv za nesreću - rečeno je za Telegraf.

U svojoj odbrani on je opisao kako se sve dogodilo: "Išao sam u pravcu Bulevara despota Stefana, kada je kamion ispred mene prešao u levu traku i tada sam udario u njega... Nisam pio, niti koristio narkotike".

Foto: MUP

Trenutno se, kako se navodi, veštače pojedine kamere koje su iz daleka snimile nesreću i istražuje se da li će one moći da utvrde detalje nesreće.

- Trenutno se pregledaju pojedini snimci koji bi trebalo da utvrde da li je vozač BMW-a, državljanin Nemačke, zaista kriv za saobraćajnu nesreću - rekli su nezvanično.

Osim kamera, veštače se i vozila, njegov BMW i kamion "zastava" u kojem su bili poginuli. Dok se ne završi veštačenje neće se znati da li i kojom brzinom su se kretala oba vozila.

Sud mu je odredio meru zabrane napuštanja boravišta, odnosno Republike Srbije.

Video: Pink.rs

- Sud mu je oduzeo pasoš i ličnu kartu. Inače, on je ovde zaposlen u jednoj firmi i ima ugovor do 2023. godine - rečeno je juče za medije.

S. K. je osumnjičen za saobraćajnu nesreću na "Pančevcu" u kojoj su poginule dve osobe, Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), bračni par. Tom prilikom, kamion se zaneo i izletelo u desnu stranu, prednjom stranom vozila je u udarilo u zaštitnu metalnu ogradu i probilo je nakon čega se otkinula kabina kamiona, a ostatak vozila se prevrnuo. Tada su tela Trivuna Jevtića i Dobrinke Jevtić ispala iz kamiona, njegovo je završilo na zemljanoj površini ispod mosta, a njeno u reci Dunav.

Foto: Pink.rs

Podsetimo, njemu je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika.

Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S. K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.