AKTUELNO

Nemački državljanin S.K. koji se sumnjiči da je izazvao nesreću u kojoj su stradali Trivun i Dobrinka Jevtić ispitan je u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Dana 23.05.2022. godine, po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odredeno je zadržavanje u trajanju do 48 časova osumnjičenog S.K. zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz čl. 297 Krivičnog zakonika, a povodom saobraćajne nezgode koja se istog dana dogodila na Pancevačkom mostu i u kojoj je nastupila smrt dva lica, oštećenih J.T. i J.D.

Foto: MUP

- Dežurni zamenik javnog tužioca prisustvovao je uviđaju saobraćajne nezgode i naložio je da se, pored alkotestiranja na licu mesta kojim je kod osumnjičenog utvrđeno 0,0 promila alkohola, od njega uzme krv na analizu kako bi se preciznije utvrdilo prisustvo alkohola u organizmu, kao i da se pribave video zapisi sa kamera, da se uradi vanredni tehnički pregled oba vozila, da se uzmu izjave očevidaca i da se izvrši obdukcija tela nastradalih - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo:

Foto: Pink.rs, Foto/Naxi kamere

- Osumnjičeni S.K. je dana 25.05.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva u prisustvu izabranog branioca i tom prilikom je izneo svoju odbranu. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema S.K. odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, budući da je osumnjičeni strani državljanin.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoke događaja, narediti vršenje saobraćajno-tehničkog i sudsko-medicinskog veštačenja, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.