AKTUELNO

Automobil marke BMW kojim je upravljao nemački državljanin i kamion "zastava" trenutno su, kako se saznaje, na veštačenju, nakon kojeg će biti poznato više detalja ove tragedije u kojoj su stradali Dobrinka J. (77) i Trivun J. (77), bračni par iz Beograda.

- Automobil i kamion se trenutno veštače i nakon toga će biti poznato ko je kolikom brzinom išao, da li su vozila bila ispravna. Nakon toga će se znati više detalja o ovoj teškoj saobraćajnoj nesreći - rečeno je iz istrage.

Podsetimo, teška saobraćajna nesreća koja se dogodila pre dva dana na Pančevačkom mostu odnela je život Dobrinki J. (77) i Trivunu J.(77), bračnom paru iz Beograda, a tužilaštvo je naredilo da se odredi pritvor državljaninu Nemačke zbog sumnje da je za nju odgovoran.

Prema pisanju medija, bračni par je bio u kamionu i išli su u smeru ka gradu.

- Pre saobraćajne nesreće kamiona "zastava" kretao se desnom kolovoznom trakom u smeru ka gradu. U jednom trenutku iznenada je prešao u levu kolovoznu traku i u tom trenutku je automobil "BMW" prednjim desnom stranom udario u zadnju levu stranu kamiona. Od siline udarca i inercije kamion se vratio u desnu kolovoznu traku, udario u zaštitnu ogradu, a dvoje ljudi je ispalo iz kabine kamiona - kaže sagovornik.

Kako se saznaje, na mesto nesreće pojavio se tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva i naredio da se i kamion voze na vanredni tehnički pregled, da se uzmu izjave od svedoka nezgode i video zapisi sa kamera.

S. K. (47), vozaču BMW-a, inače državljaninu Republike Nemačke zaposlenom u Srbiji, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje od 48 časova zbog sumnje da je izazvao sabraćajnu nezgodu, odnosno da je počinio teško protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On će sutra biti saslušan pred tužiocem.