AKTUELNO

Otac nastradalog Mateja Periša, Nenad Periš danas je u Crkvi svetog Ante prisustvovao služni nadbiskupa Stanislava Hočevara, a stigla je i žena koja je doživela skoro istu tragediju.

Beograđanka Snežana je kraj krsta ostavila bele ruže. Ona je navela da je otisla danas i do pravoslavne crkve, vratila se ponovo.

Snežana je otkrila neverovatnu podudarnost dve tragedije. Naime, njen brat nestao je u Dunavu istoga dana kada i Matej Periš, 31. 12.

- Mnogo mi je teško, strašno sam se potresla zbog ovoga. Nije mi dobro, tuga. Previše je podudarnosti u ovom slučaju, datuma...sve me je to navelo da dođem ovde. Pratila sam potragu - rekla je Beograđanka Snežana i dodala.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

- Srce mi je reklo da dođem. Na isti dan 31.12. pre 30 godina moj brat je nestao u Dunavu prevrnuo se čamac sa njima petoricom i isplivao je kod Smedereva pet meseci kasnije 18. maja. Isti datumi kao kod Mateja. Živim u blizini i morala sam da dođem. Znam šta to znači. Imaće roditelji šta da sahrane, gde da odu da se isplaču, sveću zapale. To su strašne stvari. Četvorica drugova mog brata nikada nisu isplivali - rekla je naša sugrađanka za Novosti.

Inače, nadbiskup Hočevar je rekao da je Matej nađen na dan kada se slavi mučenik Feliks iz vremena Dioklecijana.

Autor:

#Matej Periš