AKTUELNO

Sinoć je u kafiću "Ritual" na Novom Beogradu ubijen L. Ž. (37), a sada se pojavio i snimak ubistva koji je snimila nadzorna kamera u lokalu.

Ubica je, kako se vidi na snimku, obučen u radno odelo izašao je iz toaleta, potom ispalio nekoliko metaka u l.Ž. a onda su dvojica skočila na njega.

Ubica se juče dovezao do ugostiteljskog objekta u kom se L.Ž. nalazio sa bratom i prijateljima.

Bio je obučen u radno odelo. Na sebi je imao kačket, masku, rukavice i florescentni prsluk. Rekao je "Dobro veče" i zamolio da ode do toaleta. Nakon nekoliko minuta izašao je iz njega, prišao L.Ž. i počeo da mu puca u glavu i grudi.

Kada su shvatili šta se događa, njegovi prijatelji skočili su na ubicu i počeli da ga udaraju. U tom trenutku uspeli su da mu skinu masku sa lica, oduzmu pištolj i rukavicu.

Policija je na mestu ubistva našla pištolj i šanžer, jednu rukavicu i masku osumnjičenog za zločin. Sve je dato na veštačenje kako bi se sa svih predmeta skinut DNK-a. Na mestu zločina nađena je i krv mladića osumnjičenog za zločin.

U jednom trenutku brat L.Ž. je uzeo nož i krenuo ka osumnjičenom.

- Videli smo da je izvadio nož i da će sa njim napasti mladića koji mu je upucao brata. U nameri da sprečimo da ga povredi, zaštitili smo ubicu koji je iskoristio trenutka i pobegao iz lokala. Uzeo je trotinet iz grmlja i nestao - pojasnili su prijatelji ubijenog.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Policija je uzela izjavu i od brata ubijenog. On je potvrdio da je bio u lokalu kada je ušao mladić obučen u radno odelo.

- Ispričao je da su nakon pucnjave skočili na ubicu. Da su ga udarali, ali da im je pobegao. Rekao je da mu je brat faktički umro na rukama - kaže naš sagovornik.

O celom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Policija je uzela snimke sa okolnih kamera u nameri da što lakše uđu u trag ubici.

Podsećanja radi, Luka Žižić preminuo je sinoć u 19.43 sati, a policija traga za ubicom.