AKTUELNO

Osnovni sud u Zaječaru odredio je, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana bivšem predsedniku skupštine opštine Zaječar Saši Mirkoviću.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je Mirkoviću odredio pritvor zbog bojazni da će u toku istrage uticati na svedoke, rekao je njegov branilac Miloš Lekić Tanjugu.

Informacija o pritvoru nije danas mogla da se dobije u sudu, sa obrazloženjem da je portparolu suda radno vreme isteklo u 15.30, tako da se ne zna da li pritvor određen i Mileni Trajković koja je bila uhapšena zajedno sa Mirkovićem i za koju je tužilaštvo takođe danas predložilo određivanje pritvora.

Mirković i Trajkovićeva su prethodno saslušani u tužilaštvu gde su izneli svoje odbrane.

Oni se terete da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, jer su oštetili budžet Grada Zaječara za skoro 14 miliona dinara.

U ovom slučaju protiv pevača Aleksandra Vuksanovića poznatijeg kao Aca Lukas i D. P., kao i Mirkovića policija je tužilaštvu podnela krivične prijave zbog sumnje da su oštetili Fudbalskom klubu "Timok" iz Zaječara za 20.944.000 dinara.

Vuksanović i D. P. nisu uhapšeni i protiv njih će biti vođen redovan krivični postupak, što znači da će u narednom periodu biti ispitani kod tužioca povodom krivičnih prijava policije.

Zaječarska policija je juče saopštila da je Trajkovićeva uhapšena zbog sumnje da je od septembra do decembra 2013. godine, prekoračivši granice svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama.

Na teret mu se stavlja da je posredovao da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva "OFY Company" DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Protiv Mirkovića, Vuksanovića i D. P. podneta je krivična prijava zbog sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica jer su od avgusta 2013. godine do februara 2015. godine u nameri sticanja protivpravne imovinske koristi za "Timočka TV i radio", zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub.

Na osnovu tog ugovora FK "Timok" je sukcesivno uplatio "Timočkoj TV i radio" 20.944.000 dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja.

Od ove sume deo novca u iznos od 1.872.000 dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva "Beoton R" iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković, iako nije uobičajena praksa da klub plaća televizijskoj kući da vrši TV prenose svojih utakmica, već naprotiv.

Osumnjičeni su na taj način, za navedeni iznos oštetili FK "Timok", a "Timočkoj TV i radio" i "Beoton R" pribavili imovinsku korist, piše u saopštenju MUP-a.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

#Pritvor

#Saša Mirković

'