AKTUELNO

Čačanin M. M. osuđen je na tri godine zatvora i obavezno psihijatrijsko lečenje u ustanovi zatvorenog tipa jer je izvršio delo nasilničko ponašanje.

On je u februaru 2020. godine nakon što se verbalno sukobio sa gostima i vlasnikom, upao u jedan ugostiteljski objekat i izvadio sekiru dužine oko 30 centimetara i sa njom počeo da udara po inventaru i maše prema gostima. Tom prilikom konobaru u lokalu je naneo lakše telesne povrede. Utvrđeno je da je u tom trenutku bio u stanju bitno smanjene sposobnosti da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, navodi se u dokumentima u koje je agencija RINA imala uvid.

Navedenu meru obaveznog psihijatrisjkog lečenja sud će obustaviti kada utvrdi da je prestala potreba za lečenjem i čuvanjem učinioca u zdravstvenoj ustanovi. Vreme provedeno u zdravstvenoj ustanovi uračunava se u vreme trajanja izrečene kazne.

Nakon što je izvršio ovo krivično delo u februaru 2020. godine bio je u bekstvu, a posle dva dana uhapšen je na teritoriji opštine Raška.

On je tada, prilikom hapšenja, hicem iz vatrenog oružja ranio policajca u donji deo leđa. Policajac je potom hitno prebačen u bolnicu u Novom Pazaru gde je zbrinut i nije bio u životnoj opasnosti. Za ovo krivično delo prestupnik je osuđen na 11 godina i šest meseci zatvora.