AKTUELNO

U velikoj međunarodnoj akciji Europola i Jurodžasta, u kojoj učestvuju i naša policija i tužilaštvo, a u kojoj je jutros uhapšen Darko Šarić, kao njegov advokat Dejan Lazarević, uhapšeno je i nekoliko policajaca među kojima su Danilo Stojanović i Milutin Radovanović.

 Stojanović i Radovanović, podsetimo, nedavno su hapšeni zbog sumnje da su pretukli kolegu Milana V. inače načelnika u Interpolu. Svi uhapšeni, biće privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Stojanović je, podsetimo, svojevremeno bio načelnik Službe za kriminalističko-obaveštajne poslove UKP, nakon čega je privremeno bio premešten za glavnog koordinatora u Jedinicu za zaštitu ličnosti i objekata.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Velikom međunarodnom akcijom hapšenja, koja se istovremeno odvija u više zemalja Evrope, zemljama regiona ali i sveta, odnosno u Ekvadoru, rukovodi Europol.

U Srbiji su u akciju uključeni Uprava kriminalističke policije MUP-a Srbije i Tužilaštvo za organizovani krimina. U tužilaštvo će tokom sutrašnjeg dana najverovatnije biti privedeni osumnjičeni, koji se dovode u vezu sa kriminalnom grupom, koju je kako se navodi u naredbi, organizovao Darko Šarić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Navodi se da se i dalje razmenjuju dokazi i informacije putem Europola koji nadgleda i rukovodi akcijom.

Među uhapšenima je i Uroš Mišić, ali i još nekoliko osoba koje su ranije već bile osuđivane. Pretresi na više lokacija su i dalje u toku.

KO JE UROŠ MIŠIĆ?

Član jedne navijačke grupe Delija je napravio incident, na utakmici koja je prethodila Večitom derbiju, koji će zauvek ostati upamćen u istoriju srpskog fudbala. Crvena zvezda je na Marakani dočekala Hajduk, a meč su obeležžile nemile scene koje su obišle svet. Mišić je napao policajca u civilu na severnoj tirbini i naneno mu teške telesne povrede. Kasnije, Mišić je osuđen na zatvorsku kaznu, a izašao je napolje nakon pet godina. Posle je postao jedan od viđenijih ljudi na Severu, čak se nekoliko puta našao i u ulozi vođe navijača. Upravo ovaj nemili događaj je uzrokovao da utakmica Zvezde i Partizana bude odigrana bez prisustva navijača. Crveno-beli su ubedljivo slavili na Marakani, iako je Partizan poveo u trećem minutu. Meč je završen ubedljivom pobedom Zvezde (4:1), koja je uspela da smanji bodovni zaostatak u odnosu na večitog rivala, ali nije osvojila titulu te sezone.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić, Tanjug/Jadranka Ilić

Prikupljanje dokaza, kako navodi, trajalo je mesecima. Policijski službenici kojima su stavljene lisice navodno su, kako se sumnja, odavno na platnom spisku Darka Šarića.

Sumnja se da su za Šarića obavljali razne "usluge", i tako činili zloupotrebe položaja ali i krivično delo trgovina uticajem, tako što su uticali da drugi policijski službenici, tužioci ali i sudije za prethodni postupak donose odluke koje inače ne bi trebalo da donesu po zakonu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Pixabay.com, MUP Srbije

Autor: