AKTUELNO

Učenik osmog razreda D. K. (14) iz Bačke Palanke, povređen je juče u 16.10 časova na času fizičkog vaspitanja, kada su ga napadači isekli oštrim predmetom i naneli mu povredu glave, ruke i noge, a direktorka škole "Sveti Sava" u kojoj je došlo do incidenta je ispričala šta se tačno dogodilo.

- Pred kraj časa fizičkog vaspitanja dvojica mladića su preskočili ogradu, nasrnuli su na momka, nanevši mu nožem posekotinu na glavi i ruci. Pobegli su odmah, sve se desilo za minut. Nastavnik fizičkog je odmah reagovao... Učenik nema opasne povrede, a snimak je predat policiji... Jedan od dva napadača je bio učenik škole. Momak koji je napadnut je normalan, nije pravio probleme nikada. U školi se nešto slično ovome nikada nije dogodilo - rekla je Snežana Fodora i dodala da dečak nije napadnut i palicom kako je saopšteno.

Foto: Google maps

Meštani Bačke Palanke kažu da se u tom dvorištu non - stop dešavaju incidenti i da se tu noću skuplja "sumnjiva" ekipa.

- Leti se u tom dvorištu skuplja loše društvo. Tu se tuku, drogiraju, piju... Policija je više puta dolazila, ali ne vredi - kažu meštani.

Nakon pregleda u Bačkoj Palanci, dečak je prevezen za Novi Sad gde je sada na dijagnostici.

Foto: Google maps

U Srbiji su se juče u roku od dva sata dogodila dva teška vršnjačka nasilja. Prvo se dogodilo u Pančevu kada je N. J. (18) zatvorenim šakama, odnosno, pesnicama, izudarao u glavu A. M. (18). Drugo je ovo u Bačkoj Palanci.

Podsetimo, N. J. (18) je juče oko 14 časova nedaleko od Mašinske škole u Pančevu pesnicama izudarao u glavu A. M. (18). Njega je osnovno javno tužilaštvo u Pančevu je u saradnji sa Policijskom upravom uhapsilo zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo teška telesna povreda.

Foto: Google maps

A. M. je nakon ukazane lekarske pomoći u OB Pančevo Službom za hitnu medicinsku pomoć upućen na Urgentni Centar Beogradu. Osumnjičenom A. J. određeno je zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden dežurnoj zamenici Osnovnog javnog tužilaštva u Pančevu i saslušan u svojstvu osumnjičenog.