AKTUELNO

Učenik D. K. (15) iz Bačke Palanke povređen je juče posle 16 časova na času fizičkog vaspitanja, kada su ga napadači pretukli, isekli oštrim predmetom i naneli mu povrede.

Kako kažu u novosadskom Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, petnaestogodišnji dečak iz Bačke Palanke zbrinut je u toj zdravstvenoj ustanovi zbog posekotine na šaci i ogrebotina i hematoma po glavi.

- Dečak je nakon detaljne dijagnostike i pružene pomoći u vidu saniranja povreda pušten na kućno lečenje - kažu nadležni iz Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine.

Snežana Fodor, direktorka OŠ "Sveti Sava" u Bačkoj Palanci, kaže da je dan posle incidenta u školi sve mirno.

-Tačno je da se dogodio incident u našoj školi posle četvrtog časa. Dvojica mladića su preskočila ogradu i nasrnula na našeg učenika osmog razreda i naneli mu povrede. Dečak je odmah zdravstveno zbrinut. Čas fizičkog se održavao u dvorištu škole, jer mi nemamo salu, već deca rade fizičko kada je lepo vreme u dvorištu. Kada se to dogodilo svi su odreagovali na najbolji mogući način - Tim za zaštitu dece od nasilja, dežurni nastavnici, zaposleni. Ekipa Hitne pomoći i policija su jako brzo došli. Smirila se tenzija , danas sve normalno funkcioniše, deca su sva u školi - kaže Snežana Fodor.

Kako dalje navodi, nastavnik fizičkog je bio i dežuran tog dana i kada je video da se nešto dešava odmah je prileteo-potrčao, kao i radnik obezbeđenja kojeg roditelji plaćaju i koji kod njih radi već deset godina i poznaje svu decu.

- Ti momci kada su videli njih, odmah su preskočili ogradu i pobegli. Jedan od tih napadača je bio naš učenik pre četiri-pet godina i tada nije bio problematičan, a ovaj drugi nije bio naš učenik. Tako da je sa naše strane urađeno sve po zakonu, a za ostalo su nadležni drugi organi - kaže direktorka Fodor. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.

Autor: