AKTUELNO

Velika tragedija dogodila se juče u rudniku "Soko" kada je život izgubilo 8 rudara. Među njima je i sin nekadašnjeg rudara Dragoljuba Zlatkovića, Darko Zlatković (1979).

On za Pink kaže kako je za tragediju saznao od mlađeg sina koji je tog jutra išao u rudnik u prvu smenu.

Foto: TV Pink Printscreen

Mlađi sin je išao u prvu smenu, on je saznao, pa nam je javio. Metan je izašao iz te prostorije i ugušio ih - priča Dragoljub.

Foto: TV Pink Printscreen

Danas je u Aleksincu, Sokobanji i Trgovištu dan žalosti, a ova tragedija podsetila je meštane na 1998. godinu kada se nesila velika nesreća u Aleksinačkim rudnicima.

Ja odmah polazim od toga, šta ako je neko od mojih, samo se molim Bogu da ne bude više - govori jedan meštanin.

Foto: Beta/Saša Đorđević

Neki rudari nisu završili treću smenu, a rudar koji je juče na svu sreću izašao živ kaže za Pink da je još uvek u šoku. Slađan Dimitrijević, rudar iz rudnika "Soko", priča da je jedan stariji kolega rekao da se povlače zbog metana, a zatim se onesvestio.

Foto: TV Pink Printscreen

Mi smo bili na radilištu kada se sve to izdešavalo, osetili smo sve to. Osetili smo veliku koncentraciju metana, jedan iskusniji kolega nam je rekao: "Metan, povlačite se". Mi smo krenuli, međutim, dok smo stigli ja sam pao u nesvest kao i dosta njih i sledeće čega se sećam je da me neko vuče, kada smo se rasvestili, polako smo krenuli do izlaza iz jame - govori Slađan.