AKTUELNO

Danas se navršava 6 godina kako je 2. aprila 2016. godine na nasipu Crvenka u Borči ubijena pevačica Jelena Marjanović. Njena smrt, za koju se tereti njen suprug Zoran Marjanović, i dalje okupira javnost, dok je suđenje za njeno ubistvo jedno je od posećenijih.

Pevačica je ubijena 2. aprila 2016. godine. Njeno telo pronađeno je na nasipu u naselju Crvenka u Borči. Gotovo godinu i po dana kasnije, 15. septembra, nakon što se pomislilo da zločinac neće biti otkriven, zbog sumnje da ju je ubio, uhapšen je pevačicin suprug Zoran Marjanović.

Marjanovića Tužilaštvo tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči. U neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On se od 12. juna 2018. godine brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godinu i po od ubistva.

Foto: E-Stock

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu.

Sud mu je vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već šest godina.

HRONOLOGIJA:

- Nestala je u 2. aprila u subotu u Borči;

- Policija je 3. aprila našla telo pevačice na nasipu u Borči, a članove porodice privela na informativni razgovor;

- Na obdukciji tela pevačice Jelene Marjanović utvrđeno je da je smrt nastupila nakon nekoliko udaraca tupim predmetom u glavu. Muž Zoran Marjanović otišao na poligraf i zadržan u pritvoru;

- Zoran je pušten iz pritvora 5. aprila. Policija detaljno ispitivala njegov automobil;

- DNK tragovi pronađeni na mestu zločina i ispod Jeleninih noktiju poslati na analizu;

- Pevačica Nada Topčagić saslušana u policiji o pretnjama ubijenoj Jeleni Marjanović;

- Policija je 8. aprila krenula da intenzivno traga za N.R., mladićem zvani Vihor, iz Borče kako bi ga ispitala i prikupila dodatne informacije o ubistvu pevačice. Vihor je nakon nekoliko dana uhapšen u Bosni i Hercegovini, i navodno, kako se ispostavilo, nema nikakve veze sa ubistvom. On je prošao poligraf i oslobođen je;

Foto: Pink.rs

- Beogradska policija saslušala je staricu Radu B. iz Borče u istrazi ubistva. Baka je navodno videla ubicu;

- Policija krenula u intenzivnu pretragu nasipa u Crvenki 12. aprila. Ekipe forenzičara i policijskih inspektora pokušali su da nađu tragove na mestu zločina. Tada je pronađena čizma;

- Izvor iz bezbednosnih službi tvrdi da je Jelenino ubistvo bilo planirano. On navodi da određeni detalji ukazuju da je reč o delu psihopate koga je Jelena Marjanović poznavala.

- Jedna od verzija ubistva koja se pojavila 15. aprila je da je pevačicu ubio robijaš iz Zabele. međuvremenu saslušana bivša supruga Jeleninog muža Zorana Marjanovića.

- Patolozi su utvrdili da je ubijena dan pre nego što je njeno telo pronađeno u kanalu na nasipu u divljem naselju Crvenka kod Borče.

- Ubica je imao najmanje jednog pomagača i oni su se temeljno pripremali za likvidaciju Jelene Krsmanović Marjanović, na šta ukazuju uklonjeni tragovi, kao i dokazi, naveli su izvori iz policije.

Foto: Privatna arhiva

- Detaljno pretresena još jedna kuća u delu naselja Crvenka, ispitani svi vlasnici crnih motocikala.

- Policija je veštačenjem stvari odnetih iz kući Marjanovića navodno utvrdila da su oni celokupno pokućstvo, nameštaj, zidove i podove detaljno prali varikinom.

- Policajci meštanima pokazivali slike mladića starog oko 30 godina koga su snimile kamere u blizini nasipa 2. aprila, kad je poslednji put viđena Jelena, a traga se i za starijim modelom BMW plave boje.

- Na trenerci koju je pevačica Jelena Marjanović nosila u trenutku ubistva, forenzičari su našli tragove ženskog DNK koji ne pripada njoj. Kasnije utvrđeno da je to svekrvin DNK.

Autor:

#Jelena Marjanović