AKTUELNO

D.P. koji je osumnjičen da je ubio svoju suprugu S.P. u Vranju saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu, a njegov iskaz za sada nije dostupan za javnost zbog istrage koja je i dalje u toku.

S.P. je, podsetimo, preminula juče od povreda koje joj je nožem dugim 20 centimetara naneo suprug pred najmlađom ćerkom koja ima samo 12 godina i koja je pokušala da je odbrani.

Prema rečima rođaka ove porodice, D.P. je godinama maltretirao nesrećnu ženu i troje dece koje ima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- D.P. je teška pijanica. Po je po zanimanju moler i radio je godinama u Nemačkoj, ali su ga oterali odande i čim se vratio izbo je nesrećnicu - kaže sagovornica. Ona ističe da nasilje u ovoj kući traje desetinama godina unazad, piše Telegraf.

- Njegov otac je takođe bio pijanica, tukao je njegovu majku, njega i brata, a sada se razboleo. D.P. se ponaša isto kao i otac. Tukao je svoju ženu, ima dve ćerke, obe maltretira, a tuče i sina. Ova koja je probala da spasi majku ima samo 12 godina... Mučenica. Druga ćerka ima oko 20 godina, kao i sin - kaže ona.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje, a tokom istrage utvrđeno je da je čovek bio pod dejstvom alkohola. Tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak predložilo pritvor.