AKTUELNO

Uprkos pokušajima odbrane da nađe prostor za manevar, gotovo je nemoguće da se izvuče iz teške situacije u kojoj je. Dokazi protiv Veljine kriminalne grupe su strašni, ujedno i praktično neoborivi.

Sudsko veće Specijalnog suda zakazalo je za 26. april pripremno ročište organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pošto su odbijeni svi zahtevi odbrane za izuzeće sudija i tužilaca.

Odbrana pokušava da nađe izlaz iz jako teške, gotovo bezizlazne situacije, kaže Predrag Jeremić, urednik portala “Embargo”. Ističe da su dokazi protiv kriminalne grupe Velje Nevolje i Mareta Mesara strašni i praktično neoborivi, pa je upravo zato odbrana u ćorsokaku.

- U celom slučaju je jako važno kako će sudsko veće voditi postupak i da li će dozvoliti optuženima da govore i o stvarima koje nemaju veze sa optužnicom – kaže Jeremić za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Time što je odbrana tražila izuzeće sudija i tužilaca pokušano je negiranje optužnice, ocenjuje urednik “Embarga”.

- Hteli su da naprave jedan mali manevar i da javnosti pokažu kako ništa ne priznaju i kako ništa nije validno i konkretno – kaže Jeremić.

Foto: TV Pink Printscreen

Blažo Marković, predsednik Sindikata policije i policijskih starešina kaže da Veljko Belivuk i Marko Miljković imaju “obezbeđenih” 10 godina u zatvoru i da javnost mora to znati. Ocenjuje da je Nevolja “beba” prethodne vlasti u MUP-u jer, kako tvrdi, bez podrške iz policijskih struktura.

Foto: TV Pink Printscreen

- Policiji je u ovim trenucima teško da radi, ali radi. Imamo profesionalnu policiju, svako radi svoj posao i polako će sve doći na svoje. Mi ne bismo bili u ovom studiju da nismo bezbedni, i to je ono što je najvažnije – bezbednost koju se policija trudi da nam obezbedi – kaže Marković za Pink.