AKTUELNO

U ovom mesecu su u centru Beograda pronađene čak dve eksplozivne naprave i to na istom mestu, nedaleko od OŠ "Svetozar Marković".

Eksplozivna naprava koja je pre šest dana dana pronađena i demontirana u garaži u centru Beograda, na Južnom bulevaru, na istom mestu je postavljena i sedam dana ranije. Prvi put je ostavljena na skuteru, a drugi put pored uličnog stuba.

Mladen Mijatović autor emisije Crna hronika, ovo nisu prvi pokušaji likvidacije, već ih je bilo više i to nije ništa novo.

- Slučaj bombi na Vračaru osujećen je na vreme i zasad je, na sreću, to bio samo pokušaj. U ovakvim napadima najgore je to što stradaju i nevine žrtve kao kolateralna šteta. Zato je važno da se operativnim radom na vreme dođe do saznanja o planiranim likvidacijama - rekao je Mijatović za TV Pink.

Foto: TV Pink

Pročitajte još: Postavljali bombe DVA PUTA na istom mestu OVOG MESECA: Pogledajte ŠOKANTNE SNIMKE sa Vračara!

Predrag Jeremić, glavni i odgovorni urednik portala “Embarga” istakao je da je problem kod ovakvih likvidacija taj što eksplozivom barataju i nestručni ljudi, pa kao žrtve završe i slučajni prolaznici.

- Često ga koriste nestručni, pa su posledice po okolinu užasne i tragične - rekao je Jeremić.

Kako je rekao, unutar policije se konstantno vrše čiste, pa se ne dozvoljava curenje informacija i bilo kakva veza sa kriminalom.

Foto: TV Pink

- Uveliko se radi na tome da se policija u svom radu vrati onom što je nekada bilo – da se infiltrira na ulici i kupi informacije – rekao je Jeremić.

Mijatović je istakao da, kada je reč o ovakvim pretnjama, ne treba da ulazimo u paranoju, ali da sve što nam se učini sumnjivim, treba prijaviti.

- Policija će odmah odreagovati na dojavu, jer svaki sumnjiv predmet može da bude potencijalno opasan - zaključio je Mijatović.

#Bomba

#Mladen Mijatović

#Policija

#Predrag Jeremić

#Vračar

'