AKTUELNO

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas će biti saslušan Živojin N. (72), koji se tereti da je u ponedeljak sekirom usmrtio svog komšiju Živka Đ. (67).

Prema nezvaničnim informacijama, nakon kraće rasprave, Živojin je zadao nekoliko kobnih udarca Živku, i to u kući koja je ranije pripadala žrtvi, a koju je osumnjičeni za zločin otkupio na licitaciji.

Nakon ubistva Živojin N. je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru. Kako saznajemo, sukobi između njih dvojice traju godinama, i to upravo zbog kuće u kojoj se desilo ubistvo. Naime, Živojin je nekretninu u Rušnju otkupio na licitaciji, ali u njoj nikada nije živeo.

Njegovi rođaci kažu da je on samo povremeno svraćao kako bi održavao imanje, ali da se, navodno, svaki put suočavao sa Živkovim pretnjama, zbog čega ga je više puta prijavljivao policiji.

Foto: Pink.rs

- U nekoliko navrata nas je sprečavao da uđemo u kuću, čak nam je i blokirao ulaz u dvorište tako što je zakucao ekser u cilindar koji nismo mogli da otključamo - pričaju rođaci osumnjičenog.

- Na dve kapije je uradio isto, a njegove pretnje su nastavljene, zbog čega smo se pismeno obratili policijskoj stanici Čukarica.

Rođaci navode i da su pretnje, osim prema osumnjičenom Živku bile upućivane i njegovoj porodici i unucima.

- Iako je sudski spor trajao godinama, kuća je prvostepenom presudom pripala nama, posedujemo sve papire na kojima je Živojin N. upisan kao jedini vlasnik - dodaje porodica koja ne zna kako je došlo do sukoba, kao i da li je počinjeno ubistvo možda bilo u samoodbrani.