AKTUELNO

Supruga Živka Đakovića patila za višespratnicom koju je porodica izgubila zbog dugova po kreditu koji su podigli da bi kupili ćerkama stanove.

Supruga Živka Đakovića (76) iz Rušnja, koji je ubijen u svom nekadašnjem domu, pre tri godine umrla je od tuge za gubitkom višespratnice koju su godinama gradili!

Da podsetimo, zbog ubistva Đakovića uhapšen je novi vlasnik kuće Živojin N. Kako se sumnja, on je u višespratnici koju je kupio na licitaciji, a koja je prethodno zbog dugovanja po kreditu oduzeta Đakovićima, Živka ubio udarcima sekirom, pa se predao policiji.

Kako tvrde prijatelji porodice, nesrećna žena se nakon gubitka kuće razbolela, a potom i umrla, dok je Živko umro sa neostvarenom željom da se vrati u kuću koja mu je nekada pripadala.

Foto: Pink.rs

Venula

- Živko je bio miran, porodičan čovek i borio se svim silama za porodicu. Radio je u inostranstvu i za to vreme zaradio je velike pare koje je uložio u kuću. Praktično ona mu je bila sve za šta je radio - kažu komšije i dodaju:

Živkova žena je podigla kredit i kupila dva stana za ćerke u neposrednoj blizini kuće, kako bi ih obezbedila. Međutim, pošto kredit nije vraćan na vreme banka je uzela kuću. U to vreme, nije se znalo ko je tužniji od njih dvoje.

Oni objašnjavaju da je Živko tada odlučio da se bori da povrati dom.

- Živko se borio kao lud, a žena je samo venula, valjda je osećala krivicu što su izgubili kuću pa se razbolela. Ubrzo je i umrla. Živko je tada rekao da on mora da osvetli obraz i povrati nekretninu - kažu žitelji:

Neutešan zbog gubitka

- Postao je neutešan i promenio se totalno, živeo je u ubeđenju da je to njemu neko oteo. Pričao je da je vratio kuću u svoje vlasništvo i viđali smo ga često u dvorištu.

Meštani ovog beogradskog naselja kažu da osumnjičenog nisu dobro poznavali.

Foto: Pink.rs

- Živojina nismo znali, ali uvek se lepo javljao. Nije dugo bilo struje, jer je postojao neki dug koji je ostao od Đakovića, pa je čovek samo povremeno sa suprugom i sinovima dolazio tu. Često je dolazio sa advokatom - kažu oni.

Podsetimo, za sada još uvek nije poznato šta je bio okidač ove dugogodišnje tenzije između novog i starog vlasnika kuće.

- Sumnja se da je izbila svađa među njima, pa da je Živojin dograbio sekiru i presudio Živku. Navodno je posle toga izašao iz kuće, a krvavog Živka ostavio da leži na podu. Navodno, nakon zločina osumnjičeni se u pratnji advokata prijavio policiji, a njemu se na teret stavlja teško ubistvo.