AKTUELNO

Prošlo je tačno mesec dana otkako je Matej Periš iz Splita nestao u Beogradu, gde je s društvom stigao na nekoliko dana kako bi dočekali Novu godinu.

On je nesrećne noći između 30. i 31. decembra izašao s prijateljima u provod u klub “Gotik” koji se nalazi na Sava promenadi , nekoliko sati nakon ponoći kamere su snimile kako izlazi iz kluba kratkih rukava, trči, na prvi pogled čini se besciljno, pokušava da zaustavi taksi, a onda, kako se čini na jednom snimku, ulazi u ledenu Savu i pliva. Otada mu se gubi svaki trag.

Foto: Instagram/192_rs, NESTALI.HR/MUP

Srpska policija otada konstantno traga za njim i češlja svaki deo Beograda za koji se sumnja da bi tu Matej mogao biti, ali proverava i svaku dojavu.

Matej nije jedini za kojim se trenutno traga u Srbiji.

Naime, teška saobraćajna nesreća koja se dogodila 29. januara imala je jednu žrtvu – devojka čije je telo odmah isplivalo na površinu vode, dve osobe su povređene i smeštene su u bolnici u Vranju, a za još jednom devojkom se traga – reč je o Katarini P. iz Predejana.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Nesreća se dogodila oko 4 sata kada je automobil, u kom su se nalazile četiri mlade osobe, skliznuo u reku u blizini tunela “Manajle”.

Za nesrećnom devojkom tragaju meštani iz Predejana i ronioci iz Beograda. I dok traje potraga, Katarinini najmiliji preživljavaju dramu, a njenoj majci se vraćaju potresne slike iz mladosti.

Potraga konstantno traje jer svi veruju u pozitivan ishod ova dva slučaja.