AKTUELNO

Još jedna tragedija na pružnom prelazu.

Na uredno obezbeđenom putnom prelazu između Brestovca i Leskovca, voz koji je saobraćao od Niša do Preševa naleteo je na putničko vozilo, kada je jedna osoba je izgubila život, dvoje je teže, a dvoje lakše povređeno, saopštila je "Infrastruktura železnica Srbije" a.d.

Navodi se da se još jedna tragedija u nizu, izazvana nepoštovanjem propisa, dogodila sinoć u 19.40 časova između Brestovca i Leskovca.

- Do nesreće je došlo nesavesnim ponašanjem vozača drumskog vozila, koji je usled žurbe pokušao da pređe prugu, zaobilazeći spuštene polubranike koji signaliziraju skoriji prolazak voza - navedeno je u saopštenju.

Po okončanju uviđaja policije i istražnog sudije, na lice mesta izašla je i Istražna komisija "Infrastrukture železnice Srbije" a.d. Konstatovali su ispravnost uređaja za obezbeđenje putnog prelaza, kao i činjenicu da je voz, nakon udara i zaustavljanja posle putnog prelaza, prešao preko tzv. isključne tačke i tom prilikom aktivirao podizanje polubranika.

OVO JE UBICA KRISTINE KAPLANOVIĆ! On je pucao devojci u glavu zbog 10.000 dinara! (FOTO)

"Infrastrukture železnice Srbije" navode da se u 99 posto nesreća na pruzi i putnim prelazima, "dešava isključivo zbog nepažnje i nesavesnog ponašanja vozača drumskih vozila i neopreza pešaka".

Od ukupno 2.158 putnih prelaza na teritoriji Srbije, 20 posto je obezbeđeno savremenom signalno-sigurnosnom opremom, a ostalih 80 posto znakovima drumske signalizacije, što znači da nema neobezbeđenih putnih prelaza.

"Infrastruktura železnice Srbije" a.d. apeluje na sve učesnike u saobraćaju, da poštuju pravila drumske signalizacije, kao i upozorenja na opasnost u blizini pruge i voznih sredstava.

#Automobil

#Leskovac

#Saobraćajna nesreća

'