AKTUELNO

Učenik Srednje turističke škole u Ljuboviji Đorđe Radosavljević (15), jedinac u oca i majke poginuo je u Ljuboviji kada je na njega kolima naleteo lokalni sveštenik.

Meštani Ljubovije sada žale i jednog i drugog - tragično nastradalog tinejdžera i sveštenika koji, kako kažu, sada mora da "nosi veliki teret na duši".

U ljubovijskom kraju svi su potreseni ovom tragedijom. Danijela Živković, koja poznaje porodicu nesrećnog Đorđa kaže da je poginuli dečak bio prva godina srednje turističke škole i da je bio dobro i vaspitano dete.

- Moj sin i Đorđe su bili dobri drugari. Bio je tako milo, poslušno i druželjubivo dete... Bio je jedinac... Ponekad su ga deca zadirkivala u osnovnoj školi, pa ga je moj sin branio, ali Đorđe nikada nije pravio probleme. Ne mogu da opišem kolika je to tuga - ispričala je Danijela.

Meštanin Borislav Cvetković rekao je da ceo kraj tuguje jer žali i stradalo dete i sveštenika "kojem je sudbina namenila toliki teret".

- Dečak je bio zlatan. Mnogo dobro, uljudno i pedantno dete, dobar učenik. Mnogo mi je žao. A sveštenika takođe žalim jer mu je teret da je nekom oduzeo život pao na pleća iako se opredelio da pomaže ljudima i podredi život drugima. Nikada nije pio i uvek je bio odgovoran. On je sin poznatog sveštenika iz Gračanice, koji godinama službuje i živi u Ljuboviji - kaže on.

Očevici kažu da je mladi sveštenik odmah istrčao iz automobila u kojem je bio sa saputnicom.

- Đole je izašao iz autobusa i krenuo da pređe ulicu, a iz suprotnog pravca je išao automobil. Bila je noć. Čula se škripa kočnica, ali automobil je udario dečaka. Izgleda da nije bilo vremena da ukoči... Osim Jovana izašli su i putnici iz aztobusa, još dve osobe krenule su kao i Đorđe da pretrče ulicu, ali su videli kola i zastali - pričaju očevici.

Oni dodaju da je Hitnu pomoć pozvala žena koja je bila sa sveštenikom u kolima i da je bila u tolikom šoku da je pitala okupljene ljude koji je broj Hitne pomoći.

Očevici su prepoznali dečaka. Tinejdžerovi roditelji se bave uzgojem voća i činili su sve da svom jedincu obezbede što bolje uslove za život i ikoluju ga.

Hitna pomoć je dečaka prevezla do Doma zdravlja u Ljuboviji, međutim tu je 20 minuta pokušavana reanimacija, međutim dečak nije davao znake života.