AKTUELNO

Nenad Periš, otac Matej Periša, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, kaže da još ne gubi nadu da će sa živim sinom vratiti kući.

Gotovo svakog dana Periš je u kontaktu sa prijateljem njegovog sina.

- Ne čujem se sa svima njima već samo sa jednim. Uveren sam da je i njima teško jer su došli sa Matejem da se provedu, a vratili su se bez njega. Rekli su mi da ga nisu odmah potražili jer su "mislili da priča sa nekim". To su momci sa kojima se moj sin druži od prvog razreda osnovne škole. Očito su bili uzbuđeni zbog dočeka Nove godine. Pogledao sam snimke dok su putovali ka Srbiji i one iz restorana. Ništa na njima nisam primetio neobično. Verovatno će svi zbog nekih operativnih saznanja biti saslušani i u hrvatskoj policiji - kaže Periš i dodaje da ih ni za šta ne krivi jer su "oni došli da se provedu u Srbiji".

Foto: TV Pink Printscreen

Otac nestalog mladića iz Splita kaže da je obavešten da je poslednji poziv njegov Matej uputio sestri svog prijatelja.

- Matej je nju poslednju zvao. Koliko znam tada mu se nije javila. Mislim da je spavala u vreme poziva i nije čula telefon- tvrdi Nenad Periš.

Nenad i dalje gaji manji procenat da je njegov sin negde živ.

- Svestan sam svega, ali verujem u Boga i gajim nadu da ću naći sina - kaže Periš.

Matejev otac bio je sa ministrom policije Aleksandrom Vulinom, načelnikom PU za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima odeljenja koja su uključeni u potragu.

- Ronioci su bili u Savi i ponovo je pretraživali. Uveren sam da policija daje sve od sebe da ga što pre pronađu- kaže Nenad Periš.

Autor: