AKTUELNO

Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je, u majici kratkih rukava, u žurbi, istrčao iz kluba "Gotik" u kom je bio sa prijateljima.

Potraga za nestalim Splićanom ulazi u 15. dan, a pored Beograda istraga je zvanično proširena na još tri grada - Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Foto: TV Pink Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova rekonstruisalo je njegov kretanje i tako rešilo je mnoge misterije vezane za kretanje nestalog Splićanina kobne noći.

Nakon ove rekonstrukcije u hrvatskim medijima su se pojavile nove informacije - da je Matej tačno znao kuda trči.

Kako se navodi, trasa kretanja nestalog Splićanina se poklapa sa uputstvima Gugl navigacije kako doći do restorana "Savanova".

Foto: Printscreen YouTube/MUP Republike Srbije

Podsetimo, Matej je prvo istrčao na ulicu i pokušao da zaustavi taksi, međutim u tome nije uspeo jer je vozilo već bilo zauzeto. Potom je nastavio da trči dalje Travničkom ulicom.

Prema rekonstrukciji kretanja, Matej je ušao u vodu kod restorana "Savanova". Iz kojih razloga i dalje nije jasno, kao što ni zvanično nije potvrđeno da je to on u vodi.

Foto: Printscreen YouTube/ MUP Republike Srbije

Međutim, utvrđeno je da je njegov telefon u jednom trenutku lociran kod restorana "Savanova", a nekoliko minuta kasnije u blizini Velikog ratnog ostrva.

Mestio na kojem je lociran telefon poklapa se sa snimcima na kojima se, navodno, vidi kako se nešto kreće kroz vodu.