AKTUELNO

Na Fejsbuk profilu Nenada Periša, oca mladića iz Splita Mateja Periša koji je u novogodišnjoj noći nestao u Beogradu, objavljen je snimak koji bi mogao da baci potpuno novo svetlo na ceo slučaj.

Ispod vesti koju je Nenad postavio na svom profilu, naime, objavljen je komentar u video formatu na kojem se nazire da je reč o tuči dve ili više osoba.

Video je okačila korisnica Fejsbuka koja se potpisuje kao Diana Zlendic.

Srbi navalili na najprofitabilniju Bitcoin aplikaciju nakon slučajnog puštanja u javnost

Snimak je izuzetno lošeg kvaliteta, ali se, s obzirom na font datuma koji se nalazi na sredini snimka, može opravdano pretpostaviti da je reč o snimku sa nadzornih kamera.

Na snimku se ne vidi jasno o čemu je reč, ali mnogi komentatori pretpostavljaju da je reč o tuči u kojoj je učestvovao i Periš.

Podsetimo, već 12 dana traje potraga za Perišem, a tim povodom u Beograd je stigla i hrvatska policija koja asistira kolegama iz Srbije u pokušaju da reše ovaj slučaj.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je jutros da se potraga za nestalim Splićaninom Matejem Perišom nastavlja, da se sve obale istražuju i da nikome osim Matejeve porodice, nije kao MUP-u važno da dođe do informacije o njemu, te da se sa potragom neće stati dok se ne sazna konačna istina.

- Pripadnici MUP-a iskreno i uporno rade na ovome, voleli bismo da ga nađemo živog i zdravog. I danas pretražujemo Savu, delove Dunavskog akvatorijuma, uključili smo sonare, termoviziju, ronioce - rekao je on gostujući na TV Pink.

Istakao je da potraga nije prekidana ni za Novu godinu, ni za Božić i da će biti nastavljena, jer je svaki sekund važan, kao i da se proveravaju sve informacije koje o ovom slučaju stižu do MUP-a.

Autor: