AKTUELNO

Ocu nestalog Mateja Periša poručila bih da bude hrabar i da ima nade da će se sa živim sinom vratiti u Hrvatsku. Nema razloga da gubi nadu, jer je deset dana kratak vremenski period - tako počinje svoju priču Vesna Đorić, majka pre šest godina nestale Biljane.

Vesna, kako sama kaže, iz dana u dan prati potragu za mladim Splićaninom.

- Tačno znam kako se Nenad oseća. Znam da ne spava, ne jede, ne pije vodu… Želim da mu kažem da samo ne gubi nadu. Da je upao u Savu, njegovo telo bi do sada isplivalo. Sećam se da su mi tako 2015. godine ronioci rekli dok su tražili moju Bilju, da već nakon pet dana telo mora da ispliva. Ona je isto nestala i bio je decembar. Ibar je plići, ali hladan - objašnjava Vesna.

- Nestanak moje ćerke Biljane dosta me podseća na Matejin. Ona je na trafici sve ostavila i otišla. Njen telefon mi je predala radnica, a Matejin nisu ni našli. Ni po jednom njenom potezu nismo mogli zaključiti da će nestati, kao ni po njegovom. Nju su odmah tražili u reci, a na moje molbe to su radili i mesecima kasnije - objašnjava neutešna majka.

Prema Vesninim rečima, ona i dalje ne gubi nadu da je Biljana živa.

Foto: TV Pink Printscreen

Najteže joj pada godišnjica nestanka, koja je 2. decembra i svi praznici koji nakon tog datuma dolaze.

- Želim Matejevom ocu da kažem da nikako ne gubi nadu. Da veruje u Boga i da mu želim da se što pre sa sinom vrati u svoj dom - kaže Vesna.

Što se njene ćerke Biljane tiče, već neko vreme ima informaciju da se ona nalazi u manastiru.

- Volela bih da nam se javi gdegod da se nalazi. Ona je za sve nas bila izuzetno dete. Jedino što sam primetila jeste da je dva meseca pre nestanka umela da citira delove iz Biblije. Od tada gajim nadu da je živa i da je odlučila da bude u manastiru - tvrdi nesrećna majka.

Autor:

#Nenad Periš