AKTUELNO

Mladići se nalaze u pritvoru zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona.

Ranko Ilić, otac Miloša Ilića (18) jednog od petorice srpskih mladića koji su uhapšeni na Zakintosu zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona, rekao je da su grčkih vlasti tražili da se njihova deca puste iz pritvora i brane sa slobode.

Foto: Printscreen Youtube

- Bili smo kod Miloša prošlog vikenda. Oni tamo imaju sve normalne uslove, idu u školu, koja im se računa kao dva pritvorska dana. Našli smo veoma dobrog advokata, koji je uputio žalbu sa zahtevom da se uhapšeni puste iz pritvora i brane sa slobode. I advokat Zora Dobričanin, koju smo angažovali u Beogradu je juče otišla u Atinu, gde će ih obići i dogovoriti šta dalje, kaže Ranko navodeći da se u Grčkoj na početak suđenja čeka i do 18 meseci.

- Još ne znamo kada će biti podignuta optužnica i kada će početi suđenje, kaže Ranko.

Zbog ubistva američkog studenta Bakarija Hendersona, koji je 7. jula na smrt pretučen nakon svađe u klubu "Bar code" uhapšeni su Srbi: Miloš Ilić (18), Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25) i Siniša Petrović (22).

Pročitajte još: LOKALIZOVAN POŽAR u fabrici na Adi Huji: Povređen jedan vatrogasac! (FOTO)

Posle saslušnja, Nenad Jovanović i Siniša Petrović su pušteni na slobodu uz kauciju, i oni su se vratili u Beograd, dok je u međuvremenu uhapšen još jedan osumnjičeni Dušan Ranković, koji je do letovanja radio kao fizijatar na VMA.

Bakari Henderson ubijen je nakon što je u klubu izbila svađa zbog hostese iz Srbije. Nju je nakon što se slikala sa Hendersonom prozvao jedan od mladića iz Srbije, koji joj je zamerio što se pored toliko Srba slika sa crncem.

Nakon opaske, mladić iz Srbije je udario Hendersona, koji je zatim uzvratio udarcem flaše po glavi. U opštem metežu, Henderson je uspeo da pobegne iz lokala, ali je za njim pojurila grupa mladića, koja ga je nedaleko oborila na asfalt i brutalno pretukla na smrt. Prebijanje mladića trajalo je 20 sekundi, nakon čega je izdahnuo.

#Roditelji

#Srbija

#Zakintos

'