AKTUELNO

Istraga je utvrdila da Marko Miljković, "desna ruka" Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, u Beogradu poseduje tri stana i kuću i sve to u vrednosti od preko milion evra, ekskluzivno saznaje.

Kako javljaju mediji, u okviru finansijske strage protiv klana Velje Nevolje i Marka Miljkovića, utvrđeno je koju sve imovinu pripadnici klana poseduju, a od jutros je, po nalogu Tužilaštva za orgnizovani kriminal u saradnji sa SBPOK, u toku akcija hapšenja Miljkovićeve supruge, Belivukove supruge i tašte, kao i nevenćane supruge FIlipa Ivanovića. One su uhapšene zbog sumnje da su prale novac za Belivukovu kriminalnu grupu.

Foto: Tanjug AP/Kirsty Wigglesworth, Tanjug/Rade Prelić, Tv Pink Prinstcreen

U Miljkovićevom dvorištu pronađen je i blindirani automobil marke BMW koji je policija oduzela i koji će biti odvezen na veštačenje.

U pitanju je blindirani automobil zbog kog je "pao" bivši zamenik načelnika SBPOK Goran Papić jer je, kako se sumnja, 15. aprila 2020. godine, na zahtev tadašnjeg vrha MUP, zahtevao od tadašnjeg rukovodioca PU Beograd da se Miljkoviću vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Danas su uhapšene Bojana Belivuk, njena majka, a Belivukova tašta Snežana Đorđević, Miljkovićeva supruga Tanja Miljković, i Maija Milutinov, supruga Filipa Ivanovića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvrsile krivično delo pranje novca u produzenom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Autor: