AKTUELNO

Rođaka nestale Svetlane P. koja sa ostalim članovima porodice stoji ispred zgarišta i čeka da dobije bilo kakvu informaciju.

Ispred izgorele kineske robne kuće u Obrenovcu i danas je okupljena porodica nestale Svetlane P. Peti dan nakon požara, teren se i dalje raščišćava, a iako je bilo najavljeno da će vatrogasne ekipe juče krenuti sa pretragom kako bi se utvrdilo šta je sa dve ženeske osobe koje se još uvek vode kao nestale, to se nije dogodilo.

Rođaka nestale Svetlane P. koja sa ostalim članovima porodice stoji ispred zgarišta i čeka da dobije bilo kakvu informaciju, tvrdi da se na licu mesta trenutno nalazi bager, kao i da je srušena polovina drugog sprata izgorele zgrade.

- Niko nam ne daje bilo kakve informacije dok sami ne pitamo vatrogasce koji su ovde. Oni svaki put tvrde da će ući, ali ne znam samo kada. Sve vreme nam govore da to tako mora i da je procedura takva, a mi čekamo - kaže je uznemirena rođaka Snežana B.

Prema njenim rečima, među okupljenima su za sada samo članovi porodice Svetlane P. koji su već počeli da gube svu nadu.

- Ja se ne nadam uopšte da će se danas bilo šta dogoditi i da ćemo dobiti neke nove informacije. Ne verujem ni u to da će uopšte ući u zgradu - rekla je.

I juče je ovde bila slična situacija, uverila se ekipa "Blica" koja je u Obrenovcu provela popodne.

- Samo želim da mi se dete pronađe i ništa vise. Rekli su da će danas početi da tragaju za telom, ne znam šta se čeka, zašto se već nije počelo sa tim - rekao nam je juče Svetlanin otac V. R, koja se u kobnom trenutku zatekla u kupovini u kineskoj robnoj kući.

On je naglasio da ne bi voleo da se proglasi nestalom, jer to bi, kaže, "potpuno slomilo celu porodicu".

Dve žene se vode kao nestale

Podsetimo, kao nestale u ovom stravičnom požaru koji se dogodio u četvrtak pre podne vode se dve žene - Valentina L. (53), prodavačica u kineskoj robnoj kući, i Svetlana P. (58) iz Rojkovca koja se u trenutku požara najverovatnije zatekla u radnji, kako bi ćerki kupila novogodišnju jelku.

Autor: