AKTUELNO

Dan kada je Velika Plana zavijena u crno je dan kada su sahranjeni Irena Zlatković i Veljko Radisavljević. Tužna povorka je 18. jula pošla da isprati dvoje mladih i zaljubljenih koji se stradali u Crnoj Gori.

Irena je sahranjena u venčanici, a na njen kovčeg majka je bacila bidermajer, dok je za Veljkovim kovčegom nošen barjak. Sve su ovo simboli svadbe, a posebno potresno je bilo kada je Irenin otac pozvao prisutne rečima: "Dođite, svadba je!"

Posle skoro mesec dana, porodica Irene i dalje se bori sa nemerivom tugom i bolom zbog tragedije koja ih je zadesila. Njeni otac i majka neretko postavljaju fotografije i statuse posvećene svojoj ćerci na fejbuk.

Poslednja u nizu, čini se i potresna pesma koju je otac Momčilo Zlatković posvetio svojoj mezimici.

Podsetimo, Irena je bila apsolvent Medicinskog fakulteta, u Crnu Goru je otišla da radi u hotelu tokom sezone, da bi pomogla roditeljima koji su nezaposleni i bratu, svršenom studentu Pravnog fakulteta koji takođe nigde ne radi.

Veljko, koji je sa njom bio u vezi mesec i po dana došao je u Budvu da je obiđe. Pre kobnog sudara bio je na plaži Trsteno sa društvom, pozajmio je motor od prijatelja, njime je trebalo da Irenu odveze do Budve.

Pošto se nije javljao na telefon ni posle pola sata, kada je uveliko trebalo da su stigli, njegovi prijatelji su pošli peške za njima i naišli na jeziv prizor, Veljka i Irenu poginule u udesu.

#Crna Gora

#Smrt

'