AKTUELNO

Oglasio se na svom Tviter nalogu.

Srpska javnost je i dalje šokirana zbog prerane smrti trinaestogodišnjeg Luke Milinkovića, a u Novom Sadu gde je sahranjen u sredu vladaju muk i neverica zbog tužne sudbine malog odbojkaša. Komšije kažu da dom porodice Milinković deluje sablasno, jer se iz njega ne čuje prepoznatljivi smeh Luke i njegove sestre tokom igre.

Kako se saznaje od porodičnog prijatelja slavnog argentinskog odbojkaša, Markos i Jelena su i dalje van sebe, ali se trude što više da se posvete svom mlađem detetu, Lukinoj sestrom kako bi bol bar malo utihnuo.

- Pretpostavljam da će Markos biti tu još par dana, pa se vraća za Argentinu, a u Novom Sadu ga ponovo očekujemo kada se Luki bude odavao četrdesetodnevni pomen – dodaje sagovornik.

On kaže da i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Luka, zdravo i pravo dete, umrlo od moždanog udara.

Pročitajte još: BELI KRST I BELI KOVČEG, krici na novosadskom groblju: Sahranjen Luka (13) koji se udavio na Braču (FOTO)

- Izveštaj lekara sa obdukcije je prilično štur i u njemu se, kako su mi rekli Jelena i Markos, navodi da na Lukinom telu nije bilo nikakvih vidljivih spoljnih povreda što ukazuje da smrt nije nastupila nasilno, već da se dečak udavio usled cerebralne hemoragije (moždanog udara, prim. aut), koja je nastupila nakon što je ušao u vodu – priča dugogodišnji prijatelj legendarnog argentinskog odbojkaša.

Podsetimo, Luka se utopio 30. jula, prvoga dana letovanja na plaži na Braču u Hrvatskoj. Bio je odličan učenik Osnovne škole "Vasa Stajić" i na jesen je trebalo da krene u sedmi razred.

Takođe, Luka je bio i perspektivan sportista kome su u Odbojkaškom klubu "Vojvodina", gde je igrao za pionire, predviđali svetlu budućnost, jer je bio talentovan na oca.

Markos se sinoć oprostio od njega i putem svog Tviter naloga gde je kratko uz Lukinu fotografiju napisao: "Veoma je teško objasniti bol i prazninu koju imam u sebi i želim od srca da se zahvalim svima na porukama podrške".

#Markos Milinković

#Odbojka

#Poruka

'