AKTUELNO

Bojan Hrvatin, optuženi pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pristao je da bude svedok u postupku koji će se voditi protiv ove grupe, nakon čega je pušten iz zatvora u kućni pritvor.

Prema nezvaničnim saznanjima, ponudu Hrvatina da svedoči protiv grupe prihvatili su nadležni, nakon čega mu je, shodno uobičajenoj proceduri, određena mera zaštićenog svedoka, što znači da će u narednom periodu boraviti na tajnoj lokaciji ili u svojoj kući ali sa visokim merama obezbeđenja, pojasnio je izvor.

Hrvatin je, podsećanja radi, jedini član kriminalne grupe Belivuk-Miljković koji je na već na saslušanjima u julu detaljno govorio o krivičnim delima koja je počinila ova grupa.

Foto: Društvene mreže, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Tanjug

Objasnio je kako su namamljeni Goran Veličković zvani Goksi, Milan Ljepoja, Lazar Vukićević i Zdravko Radojević, žrtve Belivukovog klana, ali i na koji način je kuća u Ritopeku čišćenja nakon zločina. Hrvatin je inače odranije poznat policiji, a već je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva navijača FK Voždovac Bojana Majića. Zbog tog ubistva Hrvatin je osuđen na 15 godina, ali mu je kazna u međuvremenu smanjena.

U Belivukovu grupu, prema sopstvenom priznanju, došao je preko braće Miloša i Marka Budimir.

Upravo zahvaljujući Hrvatinu, tužilaštvo je dešifrovalo nadimke na "Skaj" aplikaciji putem koje su članovi grupe međusobno komunicirali i slali fotografije osakaćenih tela. To je tužilaštvu značajno olakšalo posao, imajući u vidu da se cela optužnica mahom zasniva na prepiskama dobijenim putem međunarodne pomoći dešifrovanjem "Skaj" aplikacije.

Optužnica protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojom je obuhvaćeno 28 njihovih saradnika, potvrđena je ranije ovog meseca, a advokati okrivljenih nisu ulagali žalbe jer, kako su rekli, jedva čekaju da uđu u sudnicu.

Autor: