AKTUELNO

Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, optužen za silovanja i polna uznemiravanja učenica njegove škole, danas je u Palatu pravde stigao u pratnji advokata. Aleksić se prvi put pred sudom izjašnjava o optužbama koje su mu stavljene na teret.

Na putu do Palate pravde, kao i ispred sudnice vlasnik poznate škole glume u rukama je držao muštiklu. Vrteo je među prstima, a samo povremeno bi je vratio u džep.

Poznato je da su cigarete civilizacijski simbol superiornosti.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

U filmovima i muzičkim spotovima “opasnim momcima” se obavezno dodaje cigara kako bi delovali još opasnije i moćnije, a cigarom su se, kroz istoriju, proslavljali i različiti životni uspesi.

Foto: E-Stock/Dušan Milenković

Pušenje cigareta je za nešto više od 100 godina bilo posmatrano svakojako: od statusnog simbola, stvari prestiža, preko oličenja moći, do nečega čega se treba stideti

Sa druge strane, bliskost sa cigaretom pušaču daje osećaj sigurnosti, samopouzdanja, eliminiše strah i nestrpljenje. Pušenje se, pored uživanja, smatra odbrambeninm mehanizmom koji ljudi koriste da bi se oslobodili tenzije (pored zadovoljavanja potrebe za nikotinom).

Foto: Privatna arhiva, Pink.rs, PrintscreenYouTube

Poznato je da je Aleksić strastveni pušač, a ali ostaje nejasno da li je na ovaj način nekom hteo da putu poruku i kakvu.

#Miroslav Mika Aleksić