AKTUELNO

Osoba (56) koja odgovara opisu koji su deca dala saslušana je u MUP, a o svemu je obavešteno i Osnovno javno tužilaštvo u Nišu.

Građani Niške Banje digli su se na noge zbog ćelavog i punijeg muškarca, koji je u malom sivom automobilu, pirotskih tablica, kružio Banjom i pozivao decu da pođu s njim.

Kako saznajemo, najmanje troje dece se požalilo roditeljima na nepoznatog čoveka koji ih je presretao na ulici i terao ih da uđu u njegov auto.

Tri slučaja

- Jedan slučaj se desio kod osnovne škole, drugi slučaj kod kružnog toka, a treći u centru Banje. On je u sva tri slučaja video devojčice na ulici, zatim bi stao i zvao ih da pođu s njim. Jedno dete je odmah otrčalo u obližnje dvorište i ispričalo šta se desilo - pričaju meštani za Kurir i dodaju da su se odmah organizovali.

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

- Neko je okačio obaveštenje na Fejsbuk, a neko od roditelja je obavestio i policiju - kaže žitelj Banje. U niškoj policiji su nam potvrdili da su dobili ovu prijavu, kao i da su preduzeli sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti.

- Policija je odmah po saznanju da su se na društvenim mrežama pojavili navodi da nepoznata osoba kruži automobilom ulicama Niške Banje i poziva decu da uđu u vozilo pojačala patrole na ovom području i intenzivnim radom pronašla muškarca (56), koji je vozio auto na koji su građani ukazali. S njim je obavljen razgovor i obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo, po čijem nalogu policija i dalje radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti ovog događaja - rekli su u PU Niš i dodali:

Direktor škole

Odmah smo reagovali Darko Milojković, direktor OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Niškoj Banji, kaže da su i oni reagovali, iako nisu dobili nikakvu prijavu od građana. - Odmah smo reagovali i pozvali policiju na osnovu onoga što smo videli na Fejsbuk grupi, da neka osoba ide oko škole i mami decu u automobil - rekao je direktor.

Apel građanima

- Pozivamo građane da, ukoliko imaju ovakva saznanja, to odmah prijave policiji, a ne da to objavljuju na društvenim mrežama i na taj način otežavaju rad službenika.

Autor:

#Manijak

#Niška banja