AKTUELNO

Sve vreme se pravio da žali za ubijenima, a on im je i presudio.

Goran Džonić (54), osumnjičen da je zverski ubio porodicu Đokić iz Aleksinca, u periodu od 27. septembra, kada su Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26) likvidirani i spaljeni u ataru sela Moravac, pa sve do 20. oktobra, kada je uhapšen kao osumnjičeni, nije bio uznemiren, niti je delovao sumnjivo svojim komšijama, rođacima i bivšim kolegama, a sve vreme je aktivno učestvovao najpre u potrazi za nestalima, a potom i u potrazi za ubicom!

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Izvor iz Moravca otkriva da je Džonić, vatrogasac u penziji i brat od tetke ubijenog vlasnika menjačnice Gorana Đokića, na sve moguće načine želeo da pomogne u otkrivanju istine.

Upravo na ovaj način, prikrivao je svoju umešanost u zločin, odajući utisak čoveka zabrinutog za sudbinu svojih rođaka.

Foto: Informer/M.S, Privatna arhiva/Facebook

Džonić je svakodnevno dolazio i u kuću porodice Đokić gde se raspitivao kako napreduje istraga i da li je ubica identifikovan i uhapšen.

Podsetimo, Džonić je bio i na sahrani porodice Đokić, a očevici navode da se čudno ponašao, te da se umesto da izjavljuje saučešće, pozdravljao sa prisutnima. Sin mu je navodno sugerisao da se čudno ponaša, na šta je Džonić odvratio da ne zna šta mu je.

Foto: INFORMER/DK

Ubici sigurno nije bilo svejedno da poslednji put isprati rođake koje je zlikovački ubio, ali nije imao izbora. Naime, da nije došao na sahranu, on bi se praktično odao da je umešan u trostruko ubistvo.

Podsećamo, pre mesec dana, 26. septembra 2021. godine, troje članova porodice Đokić iz Aleksinca - Goran (57), Gordana (56) i Lidija (26), oteti su i nakon toga, u toku noći 27. septembra, ubijeni u ataru sela Moravac.

Podsećamo, zZsumnje u umešanost, pritvor je određen i njegovim sinovima Milanu i Stefanu. Slobode su lišeni i dvojica muškaraca iz Moravca K.M. i A.M. koje Džonić optužuje da su izvršioci, iako do sada pronađeni materijalni dokazi da teškim zločinom povezuju samo njega.

#Goran Dzonic