AKTUELNO

Goran Džonić (54) iz Moravca, osumnjičen da je sa četvoricom saučesnika ubio porodicu Đokić iz Aleksinca, od četvrtka se nalazi u pritvoru, u kom je će sigurno provesti i narednih mesec dana, a kako izvor Kurira upoznat sa slučajem kaže, on se i tamo, kao i što je bio slučaj i na saslušanju, ponaša vrlo čudno!

Prema rečima sagovornika, Džonić je nekoliko puta ponovio "da će se ubiti".

- Meni dođe da se ubijem! Samo se nadam da će mi se sinovi iz svega ovoga izvući živi i zdravi - navodno je rekao Džonić nakon što mu je određen pritvor do 30 dana.

Deo taktike

Foto: INFORMER/M.S.FACEBOOK.COM/PRIVATNA ARHIVA

Kurirov izvor otkriva i da Džonić često plače i da deluje vrlo isrcpljeno, a kako je i sam navodno rekao u tužilaštvu, on od hapšenja uopšte ne jede.

- Rekao je i da je bolestan, da ima šećer. Vrlo je dezorijentisan i konfuzan. Da li on to sve svesno radi, jer mu je to deo taktike, ili je zaista u teškom emotivnom stanju tek će se utvrditi. Naime, on će verovartno biti podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju kako bi se utvrdilo da li ima neku duševnu bolest, a naročito zbog toga što je iz vatrogasne službe otišao u invalidsku penziju kao psihički bolesnik. Mada, oni koji ga znaju da je on tu invalidsku penziju smućkao preko svojih veza - objašnjava izvor.

Da se Goran Džonić, koji je prvoosumnjičeni u slučaju trostrukog ubistva vlasnika menjačnice Goran Đokića (57), njegove žene Gordane (56) i ćerke Lidije (25), ponaša krajnje neuobičajeno potvrdio je i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

Foto: TV Pink Printscreen

- Glavni osumnjičeni je prirpemao alibije i pokušao da opravda svako svoje kretanje, a pokazivao je potpuno odsustvo empatije, kao da se ništa nije desilo. Samo kada bi se došlo do njega, on bi počeo da plače i gubi živce, ali kada bi ga pitali za članove njegove porodice - da li bi neko od njih mogao da izvrši ubistvo, rekao je da bi mogao. To je čovek spreman na sve - rekao je Vulin sinoć u emsiji Hit tvit na TV Pink.

Braća osmisla plan

Džonić je posle hapšenja ispričao i da nije sam učestvovao u zločinu, već je kao saučesnike označio svoje sinove Milana i Stefana, ali i komšije iz Moravca, braću Kostadina i Konstantina Miloševića, koji su poznati policiji. Sva četvorica su takođe uhapšena i određen im je pritvor, a sve ono što je Džonić naveo u svom iskazu u policiji, se proverava i upoređuje sa drugim, materijalnim dokazima.

Foto: AUTHOR: INFORMER/M.S, PRIVATNA ARHIVA/FACEBOOK

- Braća su osmilsila čitav plan. Đokiće je ubio jedan od braće Milošević, onaj ćelavi sa velikom glavom, a mene su iskoristili. Dve ndelje pre ubistva ćelavi brat je došao kod mene, bio sam na placu sina i pitao me da li znam Đokiće i da samo ja mogu da mu pomognem - navodno je ispričao Goran Džonić u policiji.

On je dodao i da se uplašio za bezbednost, jer mu je u glavi bilo neko dugovanje, budući da je znao da njegov brat od tetke Goran Đokić daje pare na kamatu, kao i da su svi u selu znali da u gepeku čuva novac.

- Jojke mi je rekao da zna da imam dva sina i da će mi naknadno objansiti šta da radim. Rekao mi je da mu javim kad Đokić dođe kod svoje majke i kad odlazi od nje. Sutadan mi je dao staru "nokiju" i rekao mi da mu javim kad Đokić dođe kod majke. Video sam 26. septembra kad je Đokić pošao kući i javio sam Jojketu, a on mi je rekao da ne zaboravim da ponesem pištolj - navodno je ispričao Goran Džonić, koji je u jednom svom iskazu označio sinove kao saučesnike, ali je u drugom rekao da oni nemaju veze sa zločinom.

U jednom od iskaza opisao zločin! Ćelavi Jojke je pucao u Đokiće, posle smo prešli u crvena kola

Goran Džonić je u jednom od svojih iskaza u policiji opisao i kako se navodno dogodilo trostruko ubistvo. - Jojke je otvorio vrata Đokićevih kola i seo na zadnje sedište. Imao je u ruci pištolj i naredio je i meni da uđem. Seo sam pored Jojketa, iza Gorana. On je bio u sredini, a iza suvozača Gordana. Jojke je uperio pištolj u Gorana, Gordana je počela da vrišti. Jojke joj je rekao: "Smiri se ili ću ti prosuti mozak", a Goranu: "Vozi pravo prema njivama. Primetio sam crveni auto, koji je išao za nama, a pištolj sam u putu dao Jojketu, jer mi je tražio. Kada smo se zaustavili, čim smo skrenuli levo posle bedema, Jojke mi je naredio da izađem i da uđem u crveni auto - navodno je ispričao Džonić i dodao da su ga izdale noge kada je čuo prvi pucanj i video Goranovu glavu na staklu: - Shvatio sam da je ubijen. Čuo sam još tri pucnja i seo u crvena kola pozadi. Na mestu suvozača je bio drugi Jojke. Posle 15 minuta sam video veliki plamen iz pravca separacije. Goranov "pasat" je preko bedema vozio Jojke, njemu se posle pridružio drugi brat, a pare su braća unela u crvena kola u platnenoj torbi i dve PVC kese. Ćelavi Jojke je izvadio novac, deo novca je dao i meni. Hteo je da i moji tragovi ostanu na novcu.

Foto: Printscreen YouTube/MUP

Ministar policije: Likvidacija je profesionalno pripremljena!

Aleksandar Vulin, ministar policije, rekao je i da je raspisana poternica za još jednom osobom, koja ima veze sa ovim zločinom, ali i da se sumnja da ima još osumnjičenih. - To je vrlo pažljivo, gotovo profesionalno pripremljena likvidacija - rekao je Vulin, nazvavši ubistvo porodice Đokić "monstruoznim".