AKTUELNO

Ubice vlasnika menjačnice Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove ćerke Lidije (25) iz Aleksinca može da otkrije DNK trag na čauri koja je nađena na mestu zločina.

Ovo je zaključak analize napravio je magistar Vladimir Kostić, sudski veštak i balističar sa Vojnotehničkog instituta u Beogradu. On napominje da se na osnovu traga na samo jednoj čauri može doći do počinilaca.

"Na toj čauri mogu da postoje DNK tragovi uprkos visokoj temperaturi koja se postiže prilikom ispaljenja. Kada čaura izleti, njena temperature je ispod 100 stepeni Celzijusa, što malo ljudi zna. Zbog toga jedan počinilac može da se pronađe na osnovu DNK traga na čauri", istakao je Kostić za "Objektiv".

Sagovornik kaže da su Đokići ubijeni za samo nekoliko sekundi.

"Nikakvi minuti nisu u pitanju. Ubijeni su za nekoliko sekundi.U zločinu su učestvovala najmanje trojica muškaraca. Đokići su ubijeni van svog automobila, a potom odneti na mesto gde su zapaljeni. Da su ubijeni u automobilu, čaura bi ostala unutra, uprkos tome što je automobil izgoreo. A na karoseriji automobila nisu nađeni tragovi projektila", ističe Kostić.

Podsetimo, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija su brutalno ubijeni 26. septembra, a za njihovim ubicama još uvek se traga. Niška i aleksinačka policija i žandarmerija intenzivno rade na rasvetljavanju trostrukog ubistva, te i dalje pretražuju teren. Naime, sumnja se da su članovi porodice Đokić, čija su tela pronađena spaljena i sakrivena u selu Moravac, najverovatnije prethodno oteti, za manje od dva minuta pošto su napustili kuću Goranove majke u ovom selu kod Aleksinca.

Mnogo je teorija o tome zašto su Đokići ubijeni, pa dok jedni tvrde da je reč o osveti, Goranova majka je u svojoj ispovesti rekla da je sigurna da je zbog novca i da zna da je njen sin držao pare u kolima.

Đokići su 7. oktobra sahranjeni u zajedničkoj grobnici, uz suze porodice, prijatelja i poznanika. Komšije ove porodice su kazale da su u šoku, te da ne mogu da veruju kakva je nesreća zadesila njihovo selo.

Autor: