AKTUELNO

Ubice porodice Đokić iz Aleksinca su ostavile određene tragove na mestu zločina, svakog dana mogu biti privedeni, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Ratomir Antonović, iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu.

On je rekao da je sveska sa spiskom dužnika jedan od tragova koji nas na najbolji mogući način uvodi u potencijalni krug onih koji su imali interes da likvidiraju ovu porodicu.

“Mislim da je upravo od te sveske policija i krenula u proces pronalažena potencijalnih ubica. Takođe, mogli smo da vidimo da su oni, iako su osmislili savršen zločin, ostavili i određene DNK tragove na mestu gde su izvršili krivično delo”, rekao je Antonović.

Kako kaže, paljenje tela i mesta gde je izvršen zločin nije nešto nepoznato u svetu kriminala, i dodaje da to često koriste kako bi uklonili tragove.

“To je jedan od najčešćih mafijaških načina. Takođe, ne možemo da znamo sa preciznošću kako su oni likvidirani, ali je pretpostavka da je prvo likvidirana ćerka, pa majka i na kraju otac. Ono što je važno reći, jeste da su imali pomagača u neposrednom bliskom okruženju koji im je pokazao gde i koliko novca imaju”, rekao je Antonović.

Foto: TV Pink Printscreen

Predrag Jeremić, urednik portal Embargo, rekao je rekao da je ovo koristoljublje, da je lokalna priča, mada, dodaje da je sam način izvršenja ubistva ukazuje da možda može imati nešto više od toga.

“Ova lokalna priča je izuzetno brutalna. Ona dobija na značaju i mislim da će policija za kratak period pronaći vinovnike. Ali sama činjenica da su oni oteti i odvedeni na nepoznatu lokaciju, pokazuje da je to neko koi h poznaje”, rekao je Jeremić.

Kako kaže, sigurno se i u Đokićevom telefonu krije čovek koji je učestvovao u ovom zločinu.

Foto: TV Pink Printscreen

Mladen Radulović, novinar Kurira, rekao je da dokazi mogu da se unište, ali nesavršenost se ne ogleda samo u ostavljanju dokaza, već i u samoj pripremi, komunikaciji mobilnim, dodaje da je jako teško sakriti kretanje bilo koga.

“Policija verovatno već zna ko su ubice, a ako ne, krug je sigurno sveden na najuži. Svi se poznaju u tom malom mestu, postoje dve varijante za motiv. Prva je varijanta da je u pitanju teška osveta, iz raznih razloga. Ne možemo da zanemarimo da je možda u pitanju i to da su ubice bile pijane i drogirane i da nisu znale šta rade i da su rešili da ih pobiju. Ono što je verovatno sigurno, jeste da sui h oni poznavali”, rekao je Radulović.

Kako kaže, ubica se uvek vraća na mesto zločina. Dodaje da motivi mogu biti različiti, kao i da je devojka ubijena iz razloga da ne bude svedok ovog stravičnog čina.

“Bilo je najmanje dva izvršioca ovog ubistva”, rekao je Radulović.

Foto: TV Pink Printscreen

Uglješa Grgur, detektiv, rekao je da su ubice bile u prednosti nad policijom, zločinci su uradili sve da dobiju na vremenu.

“Bili su u prednosti i jesu u prednosti. Verujem da nas i sada posmatraju i gledaju šta se o njima priča. Ubeđen sam da je pitanje dana kada će biti lišeni slobode”, rekao je Grgur.

I on je potvrdio da je u pitanju neko ko ih dobro poznaje, mada ne moraju po difoltu biti iz istog mesta.

“Znalo se kako je došlo do novca, kao i kako je trebalo da bude potrošen. Čudno je mesto na kom je bio sakriven”, rekao je Grgur.

Autor:

#Novo jutro